Veretlen csapatok rangadója Székesfehérváron

2014. szeptember. 14., 11:23   |    

Veretlen csapatok rangadója Székesfehérváron

Két mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában. Székesfehérváron a listavezető Videoton az ugyancsak veretlen Újpestet fogadja. A még nyeretlen Puskás Akadémia FC a hazai pályán hibátlan Ferencvároshoz látogat.

VIDEOTON FC–ÚJPEST FC
(Szeptember 14., vasárnap, 16.30)

A forduló rangadóján két veretlen csapat találkozik a Sóstói Stadionban. A székesfehérváriak tökéletes mérleggel várják a mérkőzést, a 2014–2015-ös szezonban minden eddigi bajnoki mérkőzésüket megnyerték, szenzációs, 19-2-es gólkülönbségnél tartanak. Az Újpest még ugyancsak veretlen, éppen olyan kevés gólt kapott, mint a Vidi, de mindössze négyet szerzett. A lila-fehérektől eddig csak Simon Krisztián és Asmir Suljic talált a kapuba bajnoki mérkőzésen, a Videoton FC-ből már hatan. Nemanja Nikolics egymaga hét gólnál tart, szemben az Újpest négyével. A lila-fehérek vendégként eddig nyertek Szombathelyen, majd Pécsen és Pakson is döntetlent játszottak. A legutóbbi két bajnokijuk 0-0-ra végződött. Az Újpest 2011 óta nyeretlen a Videoton FC ellen, a Sóstói Stadionban Magyar Kupa-mérkőzésen győzött legutóbb, 2009-ben. Bajnokit 2007 óta nem nyert a mostani rivális ellen idegenben. Mindkét csapat keretében akadnak olyan játékosok, akik korábban az ellenfél mezét viselték, az Újpestből Dusan Vasziljevics, a Vidiből Sándor György, Feczesin Róbert és a tartalékkapus, Horváth Tamás.

FERENCVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szeptember 14., vasárnap, 18.30)

Thomas Doll együttese eddig a két újoncot fogadta bajnoki mérkőzésen az új stadionjában, a sor most az előző idény egyik újoncával folytatódik. A zöld-fehérek a legutóbbi hét, pályaválasztóként játszott meccsét kivétel nélkül megnyerte, s csak kettőn kapott gólt. A sorozatban akad egy a Puskás Akadémia FC elleni 1-0 is, tavasszal Mateos tizenegyesből lőtt góljával győzött a rekorderbajnok. Ezzel visszavágót az őszi vereségért: a két csapat közös történetének első élvonalbeli találkozóját ugyanis a székesfehérvári Sóstói Stadionban az akadémisták nyerték 3-1-re. Benczés Miklós csapata a Dunaújváros PASE szombati pontszerzésével az utolsó helyre csúszott vissza a tabellán. A felcsútiak a bajnoki szezonban még nyeretlenek, a legutóbbi 14 ligamérkőzésükből mindössze egyet, a KTE ellenit nyerték meg, tízszer kikaptak.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS