Veretlen maradt otthon a Fradi, bronzérmes a Puskás Akadémia

2020. június. 27., 22:31   |    

Veretlen maradt otthon a Fradi, bronzérmes a Puskás Akadémia

Lejátszották az OTP Bank Liga 2019-2020-as idényének utolsó mérkőzéseit is: a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet, a Puskás Akadémia pedig 2-1-re a Budapest Honvédot. A felcsútiak történetük során első alkalommal lépnek ki a nemzetközi kupaporondra.

Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tokmac (41.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Civic (Heister, a szünetben) - Vécsei (Leandro, 57.), Haratin, Sigér (Frimpong, 87.) - Zubkov (Varga R., 57.), Boli, Tokmac (Skvarka, 81.)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Neszterov, Silye - Cseri (Meszhi, 81.), Karnyickij, Berecz, Pekár (Vajda S., 66.) - Zivzivadze (Dragóner, 73.), Jurina (Nagy D., 66.)

Az összecsapás előtt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója külön köszöntötte Leandrót, aki ezen a meccsen lépett pályára utoljára a zöld-fehér együttesben. A brazil származású játékos 1999-ben mutatkozott be az NB I-ben. Nagy lendülettel kezdett a küzdelembe a vendégcsapat, amelynek több gólszerzési lehetősége is adódott, ám ezekkel nem tudott élni. A Ferencváros a folytatásban átvette az irányítást, és a félidő hajrájában a mezőnyfölénye góllá is érett. A fordulás után mintha ismét erőre kapott volna a Mezőkövesd, de Dibusz kapuját nem tudták bevenni Kuttor Atilla tanítványai, a vezetőedző nehezen is viselte a sikertelen próbálkozásokat. A hátralévő időben kevés igazán említésre méltó esemény történt a pályán, de a Ferencváros összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és toldotta meg egy meccsel a hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát. A meccs után az FTC játékosai Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől vették át aranyérmüket és a bajnoki serleget.

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 2-1 (1-1) 
Gólszerzők: Nagy Zs. (35.), Slagveer (83.), illetve George (22.)
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff - Gyurcsó (Slagveer a szünetben), Plsek (Urblík, 76.), Knezevic (Spandler, 88.), Nagy Zs. - Vanecek
Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber (Cipf, 87.), Lovric - Mezgrani, Hidi, Szendrei (Moutari, 73.), Gazdag, Uzoma - Ugrai, George (Kesztyűs, 47.)

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a bronzéremre és ezzel a nemzetközi kupaindulásra hajtó Puskás Akadémia, mégis a vendégek szereztek vezetést a Costa Rica-i Mayron George révén, akinek ez volt az első NB I-es találata. Átvette a játék irányítását a Honvéd, a szünetig több veszélyes lehetősége is volt, a pihenőre azonban döntetlennel vonultak a csapatok, mert a 35. percben egy jobbról érkező beadás után Nagy Zsolt a kapuba fejelt. A fordulást követően a felcsúti gárda igyekezett döntésre vinni a dolgot, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a befejezéseknél a játékosok pontatlanok voltak vagy Tujvel védett. A hajrára fordulva alábbhagyott mindkét együttes lelkesedése, így szinte a semmiből született meg a Puskás győztes gólja: Luciano Slagveer jobbról, éles szögből bombázott a jobb felső sarokba. A felcsúti együttes története során először végzett a dobogón, ami egyben azt is jelenti, hogy a következő idényben indulhat az Európa-liga selejtezőjében. A lefújást követően a hazai játékosok Mészáros Lőrinc klubelnöktől vették át bronzérmeiket.

Az utolsó mérkőzéseket követően hivatalossá vált, hogy a 2019-2020-as idény gólkirálya a zalaegerszegi Radó András lett 13 találattal.

A bajnokság végeredménye

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS