Veretlen maradt a DVSC, a Honvéd indul az Európa Ligában

2012. május. 26., 20:05   |    

Veretlen maradt a DVSC, a Honvéd indul az Európa Ligában

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Honvéd megtartotta negyedik helyét.

DVTK–Vasas 3–2 (3-2)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Albert István, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Bacsa a 2., Bacsa a 17., Tisza a 27., ill. Dajic a 19., Tóth B. a 36. percben

Az első félidőben a csapatok gondoskodtak a nézők felhőtlen szórakoztatásáról, az első 45 percben öt gól született. A 2. percben Takács Péter indításával Bacsa Patrik lépett ki a védők közül, majd a kifutó Lubos Ilizi mellett a kapu közepébe gurított (1-0). A 17. percben Luque indítása után Bacsa tört kapura, majd jó 20 méterről a kifutó Ilizi fölött a hálóba emelt (2-0). A 19. percben szépítettek a vendégek, Varga Gábor átadása után Jusuf Dajic 20 méterről emelt a kinn álló kapus fölött a hálóba (2-1). A 27. percben érkezett a következő találat, Tisza Tibor 25 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba (3-1). A Vasas a 36. percben szorosabbá tette az eredményt, Tóth Balázs vezette kapura a labdát, majd mivel senki sem támadta, 20 méterről a bal sarokba lőtt (3-2). A második félidőben már csak helyzetekig jutottak el a csapatok, az eredmény nem változott, a Vasas vereséggel búcsúzott az élvonaltól.

PMFC-MATIAS – Budapest Honvéd 3–4 (2-1)
Vezette:
Szabó Zsolt (Viszokai László, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Frőhlich a 12., Bajzát a 22., Okoronkwo az 51., ill. Tchami az 1., Ivancsics a 49. (11-esből), Délczeg az 52., Faggyas a 61. percben

A pécsiek számára már tét nélküli volt a mérkőzés, a Honvédnak azonban szüksége volt a három pontra ahhoz, hogy megszerezze az Európa Liga-indulást érő negyedik helyet. A meccs első góljára nem sokat kellett várni, néhány másodperccel a kezdő sípszót követően Hervé Christian Tchami futott el a jobb oldalon, betört a kapu előterébe, majd 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A 12. percben Regedei Csaba indítása után Bajzát Péter gurított vissza Frőhlich Rolandnak, aki 16 méterről lőtt a bal sarokba (1-1). A 22. percben már a hazaiaknál volt az előny, egy röviden kifejelt labdát Bajzát Péter szerzett meg, majd 17 méterről a léc alá bombázott (2-1). A fordulás után, a 48. percben egy 16-oson belüli kezezésért büntetőhöz jutott a Honvéd, Ivancsics Gellért magabiztosan váltotta gólra a 11-est (2-2). Két perccel később újra előnybe kerültek a hazaiak, Simonfalvi Gábor jobb oldali beadását követően Solomon Okoronkwo fejelt az öt és felesről a léc alá (3-2). Újabb egy perc múlva ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, Ivancsics jobb oldali szögletét követően Délczeg Gergely 5 méterről fejelt a jobb sarokba (3-3). A 61. percben már a Honvéd vezetett, Faggyas Milán egy csel után 12 méterről lőtt a bal sarokba (3-4). Az utolsó félórában alábbhagyott a nagy rohanás, újabb gól nem született, a Honvéd megszerezte a három pontot, és ezzel a bajnokság negyedik helyét, valamint az európai kupaszereplés jogát is. 

MVM Paks–Ferencváros 4–2 (3-2)
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Böde a 10., Kiss a 35., Kiss a 37., Szatmári a 46., ill. Klein a 19., Oláh a 20. percben

Pakson is öt gólt hozott az első félidő, a negyedik helyre hajtó hazaiak a 10. percben szereztek vezetést, amikor Böde Dániel hagyta maga mögött egy csellel védőjét, majd a 16-os bal sarkától a jobb sarokba lőtt (1-0). A 19. percben Junior beadása után Martin Klein helyezkedett jól, és közelről a kapuba helyezett (1-1). Egy perc múlva már a vendégek vezettek, Oláh Lóránt használta ki a lesre játszó védők hibáját, majd 5 méterről a kapuba passzolt (1-2). A 35. percben Böde futott el a balszélen, megszabadult védőjétől, majd visszapasszolt Kiss Tamásnak, aki kihasználta a lehetőséget és a bal sarokba lőtt (2-2). A 37. percben egy távoli lövés után a kipattanó labda Kiss elé került, ő pedig közelről a hálóba fejelt (3-2). A második félidő elején újabb paksi gól született, Szatmári Lóránd lépett ki a védők közül, majd a kifutó kapus mellett a hálóba nyeste a labdát (4-2). A Ferencváros a lefújásig csak egy kapufáig jutott, a Paks magabiztosan győzött, de a negyedik helyről így is lecsúszott.


FGSZ Siófok - Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor (Erős Gábor, Kispál Róbert)
Gólszerző: Lencse a 45., Bertus a 69. percben
Kiállítva: Lengyel a 45. percben

Miközben a többi pályán potyogtak a gólok, Siófokon 45 percet kellett várni az első találatra, ekkor Lengyel Dániel buktatta Lencse Lászlót a 16-oson belül, a játékvezető kiállította a vétkes hazai játékost, és büntetőt ítélt a vendégeknek. A sértett értékesítette a 11-est (0-1), ezzel rövid időre a Kecskemétnek állt a zászló a negyedik helyért vívott harcban, de a többi pályán végül a riválisok fordítottak, így az alföldiek azzal vigasztalódhattak, hogy szépen zárták a szezont. A találkozó második gólja a 69. percben született, ekkor Bertus Lajos húzta meg a balszélen, majd 15 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2), beállítva a végeredményt.

DVSC-TEVA - Haladás Sopron Bank 2-0 (1-0)
Vezette:
Vad II István (Kelemen Attila, Szalai Dániel)
Gólszerző: Mészáros a 21., Coulibaly (11-esből) az 54. percben

A debreceniek már korábban bebiztosították bajnoki címüket, a záró forduló tétje az volt, sikerül-e veretlenül befejezniük a bajnokságot. Sikerült! A hazaiak a 21. percben szereztek vezetést: a válogatott keretébe is meghívott Mészáros Norbert egy kontra végén lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba gurított (1-0). A folytatásban a Haladás előtt is adódtak lehetőségek, de a második félidőben is csak a DVSC szerzett gólt, az 54. percben a Kulcsár Tamás elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Adamo Coulibaly értékesítette (2-0). A hajdúságiak ezzel feltették a koronát idei teljesítményükre, veretlenül nyerték meg a bajnokságot, hasonló bravúr utoljára 1966-ban a Vasas aranycsapatának jött össze...




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS