Veretlenül zárta a szezont az MTK

2013. június. 24., 09:04   |    

Veretlenül zárta a szezont az MTK

A rekkenő, a pályán helyenként a 40 fokhoz közelítő hőség alaposan próbára tette a csapatokat a női NB I rájátszásának utolsó fordulójában. De, a hőség – úgy tűnik – a támadókat nem zavarta különösebben, a győztesek mindhárom pályán legalább négy góllal terhelték meg ellenfelük hálóját.

A bajnok MTK Hungária és az ezüstérmes Astra-Bíró-Kert FC csepeli rangadóján az ezüstös hazai csapat csak hatvan percig tudott a kék-fehérek egyenrangú ellenfelévé válni. Azt is mondhatnánk, Pádár Anita ellen nem volt orvossága a rózsaszín mezeseknek: az örökös magyar gólkirálynő a második félidő derekán mesterhármast ért el (55 góllal, fölényesen lett ismét gólkirály), majd a 85. percben Csiszár Henrietta állította be a végeredményt.

A záróforduló legeredményesebb csapatának a Hegyvidék SE bizonyult. Az újonccsapat játékosai a Szegedi AK elleni mérkőzéssel búcsúztatták az élvonalbeli kispadtól elköszönő, a jövőben a klub utánpótlásáért felelő Korcsogh Orsolyát. A búcsú „vehemenciájára” jellemző, hogy Dénes Dorka góljával már az 1. percben előnyt szerzett a Hegyvidék. A szegediek az első félidő hajrájáig állták a sarat, de Németh Felícia még a fordulás előtt, látványos fejesgóllal juttatta újabb előnyhöz csapatát, sőt a zöldek centere a második félidő közepén újabb szép gólt fejelt. A hajrában a legutóbbi négy fordulóban harmadszor duplázó Staar Gabriella is rúgott két gólt, fölényessé téve a tabella negyedik helyén végző újonc sikerét.

A Szombathelyen vendégeskedő Feminának egy esetleges győzelemmel lett volna esélye arra, hogy a pályán szerzett pontokat tekintve megelőzze a Hegyvidéket – a Viktória Trend Optika FC azonban jobb csapat, mint a Femina, ráadásul a szombathelyiek harci kedvét növelte az is, hogy a meccset a Haladás stadionjának centerpályáján rendezték. Nagy Dóra révén a 9. percben szerzett előnyt a Viktória, sőt a vasiak a folytatásban is futószalagon dolgozták ki helyzeteiket, de az első félidőben már nem esett több gól. Egy óra játék után Soós Adrienn villant kétszer, előbb 24 méteres bombával, majd Vörös Viktória lövése nyomán a kipattanó labdát a hálóba pofozva mattolta Mátra Borbálát. A pókert Marsai Nikolett tette teljessé, aki Vörös szögletét bólintotta a hálóba.

Női NB I, rájátszás, 10. forduló
Hegyvidék SE – Szegedi AK Boszorkányok 5-1 (2-1)
Viktória-Trend Optika FC – 1. FC Femina 4-0 (1-0)
Astra-Bíró-Kert FC – MTK Hungária 0-4 (0-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS