Veterán futball

2014. január. 21., 11:49   |    

Veterán futball

Veterán labdarúgás

A veterán labdarúgás, a 60 éven felüliek focija 2008 óta része az MLSZ Grassroots-programjának. Európában kuriózum ennek a korosztálynak a labdarúgásba történő bevonása. A 60 éven felüliek labdarúgó programja elsősorban szociális és egészségügyi szempontból fontos, résztvevőit kimozdítja a szociális és egészségügyi inaktivitásból, bekapcsolja őket a kulturális vérkeringésbe.

2008-ban eleinte nyolc helyszínen, majd 2009-ben a csoportmérkőzéseket követően országos döntőn léptek pályára a csapatok. A 2010-es rendezvénysorozat tovább bővült két regionális elődöntővel, amely megelőzte az I. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált.

A növekvő érdeklődés hatására 2011 februárjában megalakult az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület (OVLSE), mely az ugyanebben az évben az MLSZ-szel megkötött együttműködés keretében rendezte a mérkőzéseket. A veterán labdarúgók évente hat alkalommal lépnek pályára, a regionális győztesek az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál keretében küzdenek meg egymással. A 2013-14-es szezonban a játéknapok és a pályára lépők száma is fokozatosan növekszik, immáron 12 régióban folynak a küzdelmek.

A Grassroots veterán labdarúgás nemcsak a hazai 60 éven felülieket mozgatja meg, hanem a határon túli csapatok is aktív résztvevői a tornasorozatnak.

A veterán labdarúgás nagykövetei: Dr. Fenyvesi Máté, Hevesi Tamás, Rapp Imre,Szűcs Lajos, Várhidi Pál


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS