Vezetett, de búcsúzott az EL-től a MOL Fehérvár FC

2020. október. 01., 22:34   |    

Vezetett, de búcsúzott az EL-től a MOL Fehérvár FC

A MOL Fehérvár FC az első félidőben vezetést szerzett a Standard Liége otthonában, de a belgák a második félidőben hatalmas fölényt harcoltak ki, fordítottak és 3-1-re megnyerték az Európa-liga utolsó selejtezőjét.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló:
Standard Liege (belga)-MOL Fehérvár FC 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Gavory (51.), Amallah (77., 85., mindkettőt 11-esből), illetve Nikolics (10.)

Standard Liege: Bodart - Fai, Vanheusden, Laifisz (Dussenne, 59.), Gavory - Bokadi (Balikwisha, a szünetben) - Raskin, Amallah, Cimirot - Carcela (Shamir, 82.), Muleka

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Houri (Hodzic, 88.), Nikolov, Hangya - Nikolics (Zivzivadve, 65.), Petrjak (Bamgboye, 63.)

Egyáltalán nem kezdte alárendelt szerepben a mérkőzést az esélytelenebbnek tartott Fehérvár, sőt, első gyors ellentámadásából Nikolics betalált, így tíz perc elteltével előnybe került. Bár a belgák hamar egyenlíthettek volna, de a helyzetet kihagyták, összességében pedig továbbra sem játszottak fölényben, ráadásul a magyar ezüstérmes kontrái is veszélyesek voltak. Egy ilyen akció végén Petrjak akár meg is duplázhatta volna a Fehérvár előnyét, azonban a visszaérő védő blokkolni tudott. A fehérvári védelem stabilitásáról mindent elárul, hogy a Standard Liege csak egyszer találta el Kovácsik kapuját.

A folytatásban viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai együttes, melynek eredményeként hamar egyenlíteni tudott egy távoli lövéssel, a Fehérvár 358 perc után kapott gólt a sorozatban. A Standard továbbra is többet birtokolta a labdát, volt is néhány lehetősége, azonban fordítani nem tudott. Márton Gábor vezetőedző a játékrész derekán két cserével próbálta felfrissíteni a csapatát, amely ezt követően sem tudta megtartani a labdát, de a Standard mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. A belga gárda végül büntetőből fordított, a Fehérvár pedig az utolsó bő tíz percben már nem tudott újítani, ráadásul a Standard egy újabb 11-essel végleg bebiztosította a 48 csapatos csoportkörbe jutását.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS