Vidéki csúcsrangadó a Sóstói Stadionban

2014. augusztus. 09., 11:55   |    

Vidéki csúcsrangadó a Sóstói Stadionban

Öt mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Ligában. Köztük a VideotonFC-Győri ETO rangadót.

BUDAPEST HONVÉD–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Augusztus 9., szombat, 16.30)

A kispestiek az első hazai mérkőzésükön 3-0-ra nyertek a Dunaújváros ellen, ezúttal pedig a másik újonc vendégeskedik náluk. Az előző idény végén a Honvéd elveszítette az utolsó négy hazai bajnokiját. Az akkor még Marco Rossi által irányított együttes a 2013–2014-es idényben az egyik újoncot (Puskás FC) 3-0-ra legyőzte otthon, de a másiktól (Mezőkövesd) a következő hazai meccsen kikapott. A Nyíregyháza Spartacus az első fordulóban döntetlent játszott a bajnok DVSC-vel, de a másodikban kikapott a Pakstól. A két csapat legutóbb 2010 májusában találkozott NB I-es mérkőzésen a Bozsik Stadionban, a találkozó 1-1-re végződött. Ugyancsak 1-1-re végeztek az év februárjában, Ligakupa-mérkőzésen, Kispesten. A nyírségiek vezetőedzője, Csábi József játékosként, majd az edzői stáb tagjaként is szolgálta korábban a Bp. Honvédot. Tagja volt az egyesület legutóbbi három bajnokcsapatának.

VIDEOTON FC–GYŐRI ETO FC
(Augusztus 9., szombat, 16.30)

A forduló rangadóját az eddigi mindkét meccsét 3-0-ra megnyerő Videoton FC, illetve a paksi veresége után a Bp. Honvéd ellen 3-1-es hazai győzelmet arató Győri ETO játssza. A két csapat az elmúlt években számos emlékezetes csatát vívott egymással. Legutóbb – idén márciusban – a győriek Leandro Martínez góljával 1-0-ra nyertek a Sóstói Stadionban. Előtte ősszel Győrben döntetlen (1-1) született, érdekes, hogy a két csapat legutóbbi hat találkozójából egyet sem tudott megnyerni a hazai csapat. A Vidi a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzésén veretlen, a legutóbbi négy hazai bajnokiján három győzelem, egy döntetlen a mérlege. Nemanja Nikolics a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésből (három tavasszal, kettő a mostani idényben) négyen is gólt szerzett. A fehérváriak a legutóbbi négy hazai meccsükből csak a Diósgyőr ellenin kaptak gólt. Horváth Ferenc irányításával az ETO eddig nagyszerűen szerepelt idegenben: csak a legutóbbi, paksi mérkőzésén kapott ki, nyolcból öt meccset megnyert. A zöld-fehérek 2012. október 6. óta 26 idegenbeli bajnokiból csak négyen nem szereztek gólt. A Videoton FC a legutóbbi 26 hazai bajnokijából csak egyen nem talált a kapuba – éppen az ETO ellen, 2014. március 16-án.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–KECSKEMÉTI TE
(Augusztus 9., szombat, 18.30)

A pápai csapat kétarcú volt az eddigi két fordulóban. A nyitányon sima vereséget szenvedett a Videoton FC-től Székesfehérváron, ám a múlt héten megtörte a Ferencváros hosszú győzelmi sorozatát. A Lombard 2013. október 19. óta tíz hazai bajnokijából csak kettőt veszített el. Ez a szériája tavaly ősszel a KTE elleni 3-1-es sikerrel indult, a góljait Arszics (2) és Kenesei Krisztián szerezték. A KTE is fogadta már a Ferencvárost a mostani idényben, de Mátyus János csapatával ellentétben 3-1-es vereséget szenvedett. A lila-fehérek elveszítették a második hazai meccsüket is, a Haladás ellen. Bekő Balázs együttesének nagyon gyenge az idegenbeli mérlege. Az elmúlt 365 napban vendégként mindössze egy bajnokit nyert meg (a tavaszi idénynyitón a Mezőkövesd otthonában győzött), a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját 2-15-ös gólkülönbséggel elveszítette. A KTE edig egyszer, 2013. április 6-án nyert bajnoki mérkőzést Pápán.

PMFC-MATIAS–ÚJPEST FC
(Augusztus 9., szombat, 18.30)

Véber György az Újpest ellen. Az egykori újpesti kedvenc az előző szezonban a Mezőkövesddel kétszer is kikapott a lila-fehérektől, de korábban, még a pápai csapatot irányítva az egyik mumussá nőtte ki magát. Új állomáshelyén az első hazai bajnokit is fővárosi csapat ellen vívta, 4-0-ra kikapott az MTK-tól. A második fordulóban a Puskás Akadémia FC ellen játszott csapata balszerencsés 2-2-es döntetlent. Az Újpest még veretlen, de a szombathelyi 1-0-s győzelem után a Megyeri úton csak 1-1-re végzett a Diósgyőrrel. Mindkét gólját a bosnyák Suljić szerezte. Az előző idényben a két csapat a két bajnoki mérkőzés mellett két Magyar Kupa-találkozón is szembe került egymással. A kupameccset megnyerte, a bajnokin döntetlent játszott az Újpest Pécsen. A baranyai legénység legutóbb 2006. március 18-án nyert az Újpest ellen.

DVSC-TEVA–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Augusztus 9., szombat, 20.30)

A bajnok, még az előző idény végén, a legutóbbi hazai mérkőzésén kikapott a Bp. Honvédtól az új stadionban. A teljes 2013–2014-es bajnoki idényben az volt az egyetlen hazai veresége az OTP Bank Ligában. A DVSC a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, erre áprilisban is volt példa. Kondás Elemér együttese az első két fordulóban a „második sorával” játszott, s mivel augusztusban még két Európa Liga-selejtező vár rá a svájci Young Boys ellen, s néhány kulcsjátékos sérült, nagy valószínűséggel az összeállítás inkább hasonlít majd a bajnokikon látottra, mint a kupatalálkozókéra. A Puskás Akadémia csapata eddig egy pontot gyűjtött, Diósgyőrben 2-1-re kikapott, majd otthon 2-2-re végzett a Pécs ellen. Mindkét gólját Lencse László lőtte. Az előző idényben a DVSC-Teva megnyerte mindkét, a Puskás Akadémia elleni bajnokit.

A további program

Vasárnap:
Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás 18.30
A Ferencváros–Dunaújváros mérkőzést elhalasztották.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS