Vidi győzelem az utolsó bajnokin 2018-ban

2018. december. 16., 22:23   |    

Vidi győzelem az utolsó bajnokin 2018-ban
Fotó: molvidi.hu

A MOL Vidi FC 2-1-re legyőzte és öt pontra megközelítette a Ferencvárost az OTP Bank Liga 18. fordulójában.

A 2018-as esztendő zárásaként az OTP Bank Liga első két helyezettje csapott össze. A 18 forduló előtt 8 pont volt a Ferencváros előnye a hétközben még a Chelsea ellen az Európa-ligában szereplő MOL Vidi FC előtt.

A székesfehérvári rangadó első félidejében a vendégeknek két kényszerű cserét is végre kellett hajtaniuk, előbb Lovrencsics Gergő sántikált le a pályáról, majd egy fejsérülés miatt Varga Roland számára is véget ért a találkozó.

A 15. percben a Vidié volt az első helyzet: Pátkai–Nego–Hadzic volt a labda útja, utóbbi egy érintésből tüzelt, a labda a kapufán csattant, az akció végén Stopira lőtt mellé.

A 21. percben Milanov lőtt 17 méterről, egy védőn megpattant és lelassult a labda, így lett Dibuszé. Hat perccel később villant először a Ferencváros: egy szabadrúgás után előbb Csernik, majd Lanzafame kísérletezhetett.

Ezután több veszélyes beadást is átvészelt a Fradi, de a 30. percben már tehetetlen volt: Pátkai beadására Hodzic robbant be és az ötös közeléből passzolt a kapuba (1–0).

A vezetésre gyorsan jött a válasz: Lanzafame szöktette Petryakot, aki lőtt és a labda a felső lécet is érintve pattant a gólvonal mögé (1–1).

A második félidő vendéghelyzettel kezdődött: a 49. percben Lanzafame lőtt mellé. A 61. percben a Vidi is kialakította az első helyzetét a játékrészben, egy szöglet utáni lecsorgót Kovács 14 méterről, tisztán lőhette el, de nem talált kaput. Nem sokkal később ismét Petryak került helyzetbe, de bal lábas lövését Kovácsik kiütötte.

A 67. percben ismételten a MOL Vidi FC került előnybe: Kovács István a saját térfeléről szöktette Marko Scsepovicsot, aki kicselezte Otigbát és a kimozduló Dibusz mellett a jobb alsóba lőtt (2–1).

Az eredmény a lefújásig nem változott, így a címvédő 5 pontra zárkózott a listavezető Ferencváros mögé az év utolsó mérkőzésén az NB I-ben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS