Vidi-siker a bajnok ellen, menekül a Puskás Akadémia

2016. április. 20., 22:04   |    

Vidi-siker a bajnok ellen, menekül a Puskás Akadémia

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a Puskás Akadémia győzött az MTK otthonában, és elmozdult az utolsó helyről, a Videoton FC a Ferencváros ellen aratott sikerével fellépett a dobogóra.

Swietelsky-Haladás - DVSC-Teva 2-2 (1-0)
Gólszerző: Gaál a 28., Halmosi az 58., ill. Jovanovic az 51., Takács a 67. percben

A debreceniek mezőnyfölényével kezdődött az összecsapás, de a támadások befejezése rendre pontatlan volt, ezért gólt nem szerzett a vendégcsapat. A Haladás kevesebbet támadott, de veszélyesebben: előbb Halmosi Péter találta el a keresztlécet, majd a 28. percben megszületett a hazaiak vezető találata, egy rövid felszabadítási kísérlet után Gaál Bálint 14 méterről lőtt a jobb sarokba (1-0). A félidő hátralévő része két debreceni helyzetet hozott, majd az 51. percben jött az egyenlítés, egy bal oldali beadás után Takács Tamás fejelte le a labdát Aleksandar Jovanovicnak, aki 7 méterről, félfordulatból a jobb felső sarokba lőtt (1-1). Hét perccel később ismét a Haladás vezetett, Németh Márió lövése után a kapusról kipattant a labda, az érkező Halmosi Péter közelről a hálóba továbbított (2-1). A 67. percben újra egyenlített a Loki, Korhut Mihály bal oldali beadását követően Takács Tamás 5 méterről fejelt kapura, a labda a keresztlécről a gólvonal mögé pattant (2-2). A hajrában mindkét csapat kihagyott egy-egy nagy lehetőséget, A Loki kapufát is lőtt, de gól már nem született, döntetlennel ért véget a találkozó.

MTK Budapest - Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
Gólszerző: Zsótér a 32. percben

A sereghajtó Puskás Akadémia számára roppant fontos összecsapás első félórájában az MTK játszott fölényben, de a 32. percben vezetést szereztek a vendégek, egy jobb oldali beadást követően Baki Ákos rossz helyre fejelt, Zsótér Donát pedig 16 méterről, félfordulásból a hálóba lőtt (0-1). A vezetés tudatában visszaállt a felcsúti együttes, de a második játékrészben a Puskás Akadémia két nagy helyzetet is kialakított. A hajrához közeledve egyre inkább erősödött a fővárosi együttes nyomása, mégis a felcsútiak jutottak el kapufáig. Az MTK a lefújásig már nem tudta feltörni a rivális védelmét, így meglepetésre pont nélkül maradt a győzelmével bennmaradást érő helyre feljövő Puskás Akadémiával szemben.

Újpest FC - Paksi FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Windecker a 91., ill. Hahn a 18. percben

Az első félidőben az Újpest játszott mezőnyfölényben, de gólt a vendégek szereztek: a 18. percben, egy gyors akció végén Hahn János jó 20 méterről lőtte kapura a labdát, a labda a bal kapufa mellett vágódott a hálóba (0-1). A lila-fehérek hiába támadtak többet, nem tudták feltörni a paksiak védekezését. A fordulást követően is a hazaiak irányították a találkozót, de a játékukból hiányzott az átütőerő. A hajrában már három csatárral rohamozott az Újpest, és végül a 91. percben egyenlített, Diarra bal oldali beadását követően Windecker József fejelt 6 méterről a hálóba, beállítva az 1-1-es végeredményt.

DVTK - Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Gólszerző: Novothny a 45., ill. Holender a 7., Kamber az 59. percben

A mérkőzés első komoly helyzete góllal végződött, a 7. percben Nagy Gergő beadását követően Holender Filip 8 méterről fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A folytatásban is a kispestiek játszottak aktívabban, veszélyesebben, de a játékrész végét megnyomták a diósgyőriek, és a 45. percben egyenlítettek, Novothny Soma 15 méteres lövése után a jobb alsó sarokban kötött ki a labda (1-1). Az 59. percben ismét vezetéshez jutott a Honvéd, Kamber Dorde kapott jó labdát Youlától, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). A diósgyőriek nem tudtak újítani az utolsó félórára, a Honvéd megtartotta előnyét, és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Videoton FC - Ferencváros 1-0 (0-0)
Gólszerző: Stopira az 57. percben

Az első félidő nem hozott sok helyzetet, kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem kockáztatott sokat. A Gera, Böde és Dibusz nélkül felálló Ferencváros valamivel aktívabb volt, de a hazai védelmet nem tudta feltörni. Az 57. percben vezetést szerzett a Vidi, Géresi bal oldali szöglete után a hosszú oldalon helyezkedő Stopira elé került a labda, aki két védő mellett a bal alsó sarokba pofozta azt (1-0). A folytatásban többet kockáztatott a Fradi, volt is pár ígéretes lövése, de Danilovic kapus mindent védett. A másik oldalon is adódott helyzet, Pátkai Máté hibázott ziccerben. A fehérváriak a háromperces hosszabbítás végéig megőrizték előnyüket, és győzelmükkel feljöttek a harmadik helyre a tabellán.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS