Vidi-siker a Veterán Fesztiválon

2015. június. 29., 12:35   |    

Vidi-siker a Veterán Fesztiválon

Az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület szombaton rendezte a 2014-15-ös országos veterántorna bajnoki döntőjét, az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált, amelynek fő támogatója a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A tornasorozat 2008-ban indult, és azóta folyamatosan része az MLSZ Grassroots-programjának, az idei évben már több mint hatszáz 60 éven felüli futballista vett részt a selejtezőben, ahonnan a 12 legjobb csapat jutott a BVSC Szőnyi úti pályáján megrendezett döntőbe. A fesztivál az érszentmihályi csapat részvételével nemzetközi rendezvény lett, amelyen a 12 döntős együttes mellett egy keleti és egy nyugati öregfiúk-válogatott is részt vett.

- A tornasorozatnak elsődlegesen nem a résztvevők számának növelése az elsőrendű célja, jelentősége inkább az időskori fizikai és mentális aktivitás fenntartása. Emellett, mivel a családtagok is rendszeresen részt vesznek a tornákon, az időskorúak példát is mutatnak az őket követő korosztálynak a labdarúgás szeretetéből és a futball iránti alázatból. A fesztivál vendége volt Nyilasi Tibor MLSZ elnökségi tag, valamint a tornasorozat nagykövetei is ellátogattak az eseményre, mint például dr. Fenyvesi Máté, idősebb Dárdai Pál és Csank János – mondta a fesztiválról Őze Tibor Grassroots menedzser.

- Nagy küzdelemben alakult ki a végső sorrend, a kiegyensúlyozott erőviszonyokat mutatta, hogy elmaradtak a nagy különbségű győzelmek, szinte minden meccs elejétől a végéig szoros volt - tette hozzá Petrika Ibolya Grassroots koordinátor, a fesztivál egyik főszervezője

A fesztivál győztese a Videoton lett, megelőzve a DASE és a Békéscsaba együttesét.

A legjobb mezőnyjátékos: Kuti László (Videoton)
A legjobb kapus: Mészáros Jenő (Békéscsaba)
Gólkirály: Bodor László (PMSC)




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS