Világbajnokok igazoltak a magyar bajnokságba

2015. július. 25., 11:43   |    

Világbajnokok igazoltak a magyar bajnokságba

A strandlabdarúgó-bajnokság újra olyat produkált, ami egészen különleges a magyar sportban. Olyan játékos játszott magyar bajnoki mérkőzést, aki öt nappal korábban, Portugáliában világbajnoki címet szerzett.

Rui Coimbra, a portugál válogatott védője ennek ellenére nagyon szerényen beszélt a vb-címről, az azt követő ünneplésről. És az aktuális világbajnok mellett pályára lépett egy másik legendás világnagyság, a brazil Bruno Mailas Mendes, aki már ötször élte át a világbajnoki győzelem eufóriáját (mellette még egy sornyi egyéni és csapatdíja van az olasz bajnoki elsőségtől az amerikai kontinens legjobb játékosa címig). Mindketten az Energia SC-Gyöngyösbe igazoltak (itt szerepel az egykori világbajnoki ezüstérmes svájci Stefan Meier, valamint a korábbi portugál válogatott csatár, Duarte Vivo is).

Az utolsó alapszakasz-forduló legnagyobb kérdése az volt a pénteki meccsek előtt, hogy az első három helyet biztosan fogó Energia-Goldwin-Bonyhád hármas mögött a Siófok-Aramis-Junior Sport hármas melyik tagja lép fel majd a végén a 4. helyre, és jut a döntőbe.

Nos, ezen az úton nagy lépést tett az első meccsen a Junior Sport, amely ugyan hátrányba került a mérkőzés elején, de utána a fiatalos lendület és az erő győzelemhez segítette a csapatot (a Bodonban Ivitz Zoltán komolyan hajt a gólkirályi címre...)

Ugyancsak a 4. helyért harcol a Siófok, és a csapat nagyon sokat tett azért, hogy célt érjen, a Goldwin elleni meccsen esélye is volt annak, hogy nyer a hazai együttes, ennek ellenére egy góllal győzött a bajnoki címvédő, nem érdemtelenül (ráadásul a csapat egyik kiemelkedő tudású játékosa, Fekete Viktor nem játszott).

Hiába a Garvittax kiváló játékoskerete, a balszerencse továbbra sem hagyta magára a csapatot, még mindig nem sikerült megszerezni az első győzelmet. Ezúttal az FTC ellen volt meg minden esély a győzelemre, de a végén a zöldek önthették örömmel magukra a hűs ásványvizet.

A nap meccsének az Energia-Bonyhád meccs ígérkezett: a szakág világsztárjainak tartott új-gyöngyösiek bemutatkozása és az egységes, taktikus bonyhádi teljesítmény miatt. Nos, a meccs eleje izgalmas volt, a közepe változatos, a vége egyértelmű. A Bonyhád kétszer vezetett, de egy idő után felülkerekedett a nemzetközi szinten is igen erősnek tűnő Gyöngyös, amelynek játékosai nem csupán eredményesen, de a látványosságra is figyelve futballoztak. Volt egy olyan támadás, amely során öt passzon át levegőben maradt a labda, a végén pedig Ábel Péter mellel, a kapunak háttal felemelte, és jobbal irtózatosan nagy gólt ollózott a kapu jobb felső sarkába, a labda a kapufa és a léc kereszteződéséről vágódott a hálóba – a stadionban mindenki ámultan tapsolta meg a gólt. Amúgy Ábel Péter a bakui Európa Játékokon már lőtt egy hasonlóan nagy ollózós gólt, amely a videómegosztókon hatalmas sláger lett, és a bajnokságban is bemutatta már egyszer ugyanezt.

A Nagyhegyes hiába próbálta fegyelmezett játékkal, nagy lelkesedéssel megállítani az Aramist, ez csak rövid ideig sikerült, utána az Aramis okos, olykor roppant gyors játékkal biztosan nyerte meg a meccset – és küzd a 4. helyért. Amikor már azt hitte a Goldwin, hogy megnyerte a meccset a Bodon FC ellen, amikor már arra gondolhattak a játékosok, hogy lehet picit tartalékolni a másnapi megpróbáltatásokra, akkor még jött az Ivitz-Bozsó kettős, egyenlített a Bodon, de Badalik Szabolcs úgy gondolta, hogy nem szívesen játszana a hosszabbításban, ezért a meccs utolsó pillanataiban megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

Továbbra is javuló formában az FTC – a Bonyhád ugyan megnyerte a nap utolsó mérkőzését, de egyáltalán nem volt olyan könnyű dolga, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett, mert az FTC meccsről meccsre egyre jobban érzi a strandlabdarúgás lényegét.

Junior Sport–Bodon Péter FC 9-3
JUNIOR SPORT: Tombácz – Hegyesi (2), Bullás, Rutai (3), Szentes-Bíró (3), Vastag, Csamangó, Ördögh, Deák (1), Teimel
BODON FC: Ulviczki – Zsély, Ivitz (3), Bazsó, Leidál, Somoskői Sz., Bodon, Kotroczó, Hugyecz, Kelemen

Goldwin Pluss–Siófok 9-8
GOLDWIN: Sikur – Besenyei (3), Biczi (1), Kovács (1), Jenei (1), Vernyik (2), Badalik (1), Végső
SIÓFOK: Czerula – Marosi (1), Andermann (1), Turós (4), Gergye (1), Soós, László, Habi, Udvari (1)

Garvittax–FTC 7-8
GARVITTAX: Tungli – Rusvai, Vitányi (4), Gieber, Menyhei, Bocsev (2), Bene, Mester (1), Kovács, Lipták
FTC: Graeser – Machalek (1), Deák (4), Kulik (2), Birinyi, Kocsi (1), Borsi

Energia SC-Gyöngyös–Bonyhád 8-3
ENERGIA SC: Ficsór – Meier (1), Rui Coimbra, Bruno Mendes (2), Ábel (1), Csoszánszki, Berkes (2), Gulyás (2), Farkas, Fülöp
BONYHÁD: Szabó – Pap, Sebestyén (2), Völgyi, Máté R., Komáromi, Szlama, Kirch, Máté N., Dénes (1)

Nagyhegyes-DEAC–Aramis 3-12
NAGYHEGYES: Vámosi – Illés, Vincze, Bácsi, Tóth, Szűrös (1), Kéri, Molnár (1), Pázmándi (1)
ARAMIS: Lipők – Csopaki (1), Farsang (1), Vajay, Frank (1), Korozmán (1), Varga (5), Vattamány (2), Tősér (1)

Bodon Péter FC¬–Goldwin Pluss 8-9
BODON FC: Ulviczki – Zsély, Bozsó (5), Ivitz (3), Somoskői Sz., Leidál, Bodon, Kotroczó, Hugyecz, Kelemen
GOLDWIN: Sikur – Besenyei (5), Biczi, Badalik (1), Kovács, Jenei (2), Vernyik (1), Végső


FTC–Bonyhád 6-9
FTC: Borsi – Birinyi (1), Deák (1), Machalek, Kulik (1), Kocsi (3), Graeser
BONYHÁD: Szabó – Pap (1), Sebestyén (1), Völgyi (1), Máté N. (2), Kácsor, Szlama (1), Kirch (1), Dénes (2), Bölcsföldi

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS