Világklasszissal erősít a válogatott‎ a pótselejtezőkre

2015. október. 20., 12:16   |    

Világklasszissal erősít a válogatott‎ a pótselejtezőkre

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott megerősített stábbal vág neki a sorsdöntő párharcnak. A hét végétől Bernd Storck munkáját a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes labdarúgó, pro licences edző, Andreas Möller segíti. Csatlakozik a csapathoz Holger Gehrke kapusedző és Szélesi Zoltán is.

Bernd Storck júliusi kinevezésekor elfogadta a szövetség azon feltételét, hogy a csoportmérkőzések befejezéséig változtatás nélkül Dárdai Pál stábjával dolgozzon tovább. Most azonban a német szakember jelezte, hogy a csoportmeccsek lezárultával számára a pótselejtező sikeres megvívása a legfontosabb, a cél elérése érdekében mindent el kíván követni, ezért megnyerte a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes Andreas Möllert, hogy segítse a magyar válogatott munkáját az előttünk álló sorsdöntő párharcban. Az egykoron 85-szörös német válogatott játékos, pro licences képesítéssel rendelkező edző elfogadta az MLSZ felkérését és Magyarországra teszi át székhelyét.

A 48 éves német szakember, a tervek szerint, már a hét végén csatlakozik a válogatott stábjához, és minden erejével abban segédkezik, hogy a csapat legjobb tudását nyújtsa a két fontos meccsen.

A szakmai stáb összetételét további változások érintik. Távozik Sallói István és Szabics Imre. Utóbbit a szintén komoly nemzetközi játékosmúlttal rendelkező, jelenleg az U17-es csapatot is felkészítő, korábbi 28-szoros válogatott Szélesi Zoltán, míg Andrusch Józsefet a korábban a Schalkénél, a Kölnnél és a Herthánál is dolgozó ismert Bundesliga kapusedző, Holger Gehrke váltja, aki már az U20-as világbajnokságon is segítette a korosztályos válogatott munkáját.

Bernd Storck Andreas Möller kinevezése kapcsán elmondta: - Számomra mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg az előttünk álló pótselejtezőt, és hogy kivezessem a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk német kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését. Számomra most csak ez számít. Biztos, hogy a keret valamennyi tagjára ösztönzőleg hat a tény, hogy hozzánk szerződik, és bízik bennünk. Eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek, és az egész magyar labdarúgásnak. Egyúttal a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében is szeretném megköszönni a távozó szakembereknek az elmúlt időszakban végzett áldozatos munkát - fogalmazott Bernd Storck.

möller|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS