Visegrádi U14-es torna, magyar ezüstéremmel

2018. június. 19., 14:46   |    

Visegrádi U14-es torna, magyar ezüstéremmel

A hétvégén V4 Regional U14 CUP – Győr, 2018 elnevezéssel rangos nemzetközi utánpótlástornát szervezett az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága, a Gyirmót FC Győr és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A burgenlandi régiós válogatottal kiegészült Visegrádi Négyek-tornát rendeztek hétvégén 14 év alatti labdarúgók számára. A  nemzetközi utánpótlás-tornán a Bozsik-programban legjobban teljesítő Győr-Moson-Sopron megyei fiatalok mérhették össze tudásukat a nyitrai, a pozsonyi, a dél-morvai, a brnói és a krakkói régió legjobb U14-es labdarúgóival az Alcufer-stadionban. A burgenlandiak ugyan nem tartoznak a V4 országok közé, de a régi és rendkívül jó sportbaráti kapcsolatok révén meghívást kaptak a tornára.

Színvonalas, változatos iramú, jó mérkőzéseket követően a vasárnapi fináléban a csoportjában élen végzett Győr-Sopron-Moson megyei válogatottunk nagy csatában, gólnélküli döntetlen utáni büntetőpárbajban 9-8-ra maradt alul az újonnan meghívott, saját csoportjának küzdelmeit megnyerő lengyel csapattal (Malopolska, Krakkó) szemben. Külön érdekesség, hogy valamennyi helyosztón büntetőrúgások döntöttek a győztesről. A rangos torna kitűnő erőfelmérő volt, a szakemberek képet kaphattak arról, hol tart utánpótlásunk a környező országokhoz képest. 

A torna végeredménye:

1. Krakkó
2. Győr-Moson-Sopron
3. Pozsony
4. Nyitra
5. Burgerland
6. Brno

A magyar együttes kerete:

Lázár Máté
Kulcsár Martin
Lányi Bence
Tóth Dániel
Horváth Kristóf
Vingler László
Szabó Márton
Pintér Filip
Csöngei Balázs
Fekete Gábor
Huszár Marcell
Zsédely Bence
Süveges Attila
Makkos Máté
Kráz Tamás
Kubánka Balázs
Prikler Márk
Bogár Bence

Edző: Lakatos Attila


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS