Visszavágott a szerb bajnoknak a Ferencváros

2022. október. 14., 00:09   |    

Visszavágott a szerb bajnoknak a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a szerb Crvena zvezdát az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, ezzel továbbra is őrzi első helyét a csoportban.

Európa-liga, 4. forduló, H csoport:
Ferencváros-Crvena zvezda (szerb) 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Zachariassen (24.), S. Mmaee (61.), illetve Mitrovic (55.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka - Vécsei, Besic (Esiti, 81.) - Traore, Zachariassen, Gojak (Nguen, 67.) - R. Mmaee (Boli, 95.)
Crvena zvezda: Borjan - Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 82.), Rodic - Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 27.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic - Pesic, Katai (Bukari, 62.)

Az első támadásból ugyan a szerb bajnok veszélyeztetett, de ezt követően a zöld-fehérek percei következtek, ígéretes akciókat vezettek, nagyobb védenivalója azért nem volt a vendégkapusnak, mert előtte a védők blokkolták a lövéseket. Kifejezetten lüktető tempóban és gólra törően futballozott mindkét csapat, azonban a védelmek állták a sarat. A magyar bajnok elsősorban beadásokkal próbálkozott, ezeket sokáig rendre kifejelték a szerbek, mígnem Gojak szélről érkező labdájából Zachariassen volt eredményes. A magyar gól után többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapuk alig forogtak veszélyben a szünetig. A második félidő azonnal a Crvena zvezda góljával indult, de a videobíró segítségével a játékvezető végül kifelé ítélt szabadrúgást, mert Pesic kézzel vette át a labdát. A Ferencváros válasza sem maradt el, Ryan Mmaee szép cselek után lőtt, ám a labda egy védőn megpattanva a jobb kapufán csattant. A nagy rohanásnak gyors gólváltás lett a vége: előbb a szerbek használták ki a következő helyzetüket, de a Ferencvárost ezúttal nem vetette vissza a bekapott gól, hat perccel később már egyenlített is. A vendégeket "megfogta", hogy ismét hátrányba kerültek, azonban néhány perc elteltével felocsúdtak és nagy rohamokat indítottak. Az FTC hátsó alakzata mindvégig nyugodt maradt, és bár voltak veszélyes lövései a riválisnak, azok rendre elkerülték a kaput. A hajrában a hazaiak is eldönthették volna kétszer az összecsapást - előbb Nguen, majd Ryan Mmaee hagyta ki a helyzetét -, de így is otthon tartották a három pontot, mert a hosszabbítás utolsó percében Dibusz kivédett egy 17 méteres szabadrúgást. A magyar bajnok 9 ponttal áll a csoportja élén, megelőzve a 6 pontos Trabzonsport és Monacót, valamint a 3 pontos Crvena zvezdát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS