Volt csapattársak fogadják Debrecenben az MTK-sokat

2013. szeptember. 29., 12:04   |    

Volt csapattársak fogadják Debrecenben az MTK-sokat

Két mérkőzéssel zárul ma az OTP Bank Liga már eddig is több meglepetést hozó 9. fordulója. A DVSC-Teva az MTK-t, az Újpest a Pécsi MFC-t fogadja.

DVSC-TEVA–MTK Budapest
(Szeptember 29., vasárnap, 16.30)

A hazai pályán ötből öt győzelmet szerzett, s e találkozókon csak egyszer két gól alatt megálló DVSC-Teva az idegenben eddig gyengélkedő MTK-t fogadja. A hazaiak gólkülönbsége a Nagyerdőben 18-3. Az új szerzemény, a szlovén Dalibor Volas a legutóbbi három hazai bajnokin négy gólt szerzett. Óriási a kontraszt Kondás Elemér csapatának hazai és idegenbeli formája között: a hazai száz százalékos mérleggel szemben vendégként a megszerezhető kilencből csak egy pontot gyűjtött be, ez 100 százalék szemben a 11,11 százalékkal. Az MTK a legutóbbi fordulóban a Paks legyőzésével szakította meg öt vereségből álló rossz sorozatát. Ugyanakkor a kék-fehérek éppen olyan gyengén szerepelnek idegenben, mint a Loki: három mérkőzésből egy pontot szereztek. Augusztus 3. óta, ha az MTK gólt szerzett, Kanta József is a góllövők között volt – igaz, csak a legutóbbi két fordulóban talált a kapuba. A Loki két új szerzeménye, Zsidai László és Vadnai Dániel tavasszal még az MTK játékosa volt. Tavaly novemberben a kék-fehérek 2-0-ra nyertek Debrecenben, az volt az első bajnoki sikerük a cívisvárosban 2008 óta.

ÚJPEST FC–PMFC-MATIAS
(Szeptember 29., vasárnap, 18.30)

A lila-fehérek az eddigi négy hazai mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni, igaz, a Mezőkövesdet 6-1-gyel küldték haza. Sovány vigasz, hogy Kozma István együttese a Megyeri úton a szezon eddigi összes bajnokiján szerzett gólt. Viszont mind otthon, mind idegenben kapott is. A PMFC – nincs egyedül ezzel – kétarcú csapat volt eddig. Az első fordulókban sorozatban vereséget szenvedett, a negyedik fordulóban szerzett először pontot. Utána ellenben háromszor is nyert, majd hazai pályán kikapott a Pápától. Ugyanakkor rögzíthetjük: a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén győzött. Áprilisban az Újpest 4-2-re nyerte a két csapat egymás elleni találkozóját a Megyeri úton. A pécsiek 2004-ben szereztek legutóbb pontot a lila-fehérek otthonában, s több mint 13 éve, 2000 májusában tudtak nyerni ott.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS