Volt élvonalbeli csapatok rangadója az NB II-ben

2019. október. 26., 07:36   |    

Volt élvonalbeli csapatok rangadója az NB II-ben
Fotó: vasasfc.hu

Egy mérkőzést már szombaton, nyolcat vasárnap tartanak meg a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában.

SZOLNOKI MÁV FC–FC AJKA
(Szolnok, szombat, 17.00)

Az ajkaiak jövő keddi Magyar Kupa-mérkőzése miatt előrehozott találkozó előtt a hazaiak a tizenhatodik, a vendégek a kilencedik helyen állnak. A Szolnok pályaválasztóként a Vác ellen győzelemmel kezdett, de azóta csupán a Budaörsöt tudta legyőzni. Mindazonáltal nincs rossz formában: a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyen nem szerzett pontot. Az Ajka a rossz kezdés után szenzációsan teljesít, a legutóbbi négy meccsén gyűjtött tíz pontjánál, ugyanennyi találkozóból, mindössze az MTK és a Gyirmót szerzett többet. Vendégként augusztus 7. óta veretlen.

DOROGI FC–WKW ETO FC GYŐR
(Dorog, vasárnap, 13.30)

A dorogiak a legutóbbi mérkőzésükön lezárták vereségsorozatukat, így 13 pontjukkal a 13. helyen állnak. A Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban négy mérkőzés után tudtak ismét nyerni. Az ETO-nak akadt egy nagyszerű periódusa, aminek köszönhetően még mindig az ötödik helyen állnak, pedig a legutóbbi három meccsükön nem tudtak nyerni. Idegenben augusztus 4. óta csupán egyszer, Szolnokon győztek, de a legutóbbi három meccsükön kivétel nélkül két szerzett gólig jutottak.

SOROKSÁR SC–BUDAÖRS FC
(Soroksár, vasárnap, 13.30)

A soroksáriak 14 ponttal a tizedik, a budaörsiek 9 ponttal mindössze a tizennyolcadik helyen állnak. Mindkét csapat vereséget szenvedett a legutóbbi mérkőzésén. A mostani pályaválasztó a Szamosi Mihály Sporttelepen augusztus 25-én nyert legutóbb, a legutóbbi két alkalommal szerzett gól nélkül maradt pont nélkül. A Budaörs vendégként augusztus 18. óta nem szerzett gólt, az elmúlt négy idegenbeli meccsén pedig pontot sem.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Csákvár, vasárnap, 17.00)

A csákváriak az MTK mögött a második helyen állnak, a legutóbbi három mérkőzésüket mind megnyerték. Pályaválasztóként a legutóbbi hét bajnokijukból hatot megnyertek, csak a Szolnok lepte meg őket. A Békéscsaba sokkal kiszámíthatatlanabb teljesítményt nyújt, immár nem hetek, hanem hónapok óta nem győzött, legutóbb augusztus 28-án a Vác otthonában nyert a Merkantil Bank Ligában. Idegenben augusztus 7. óta, az említett váci siker kivételével, szerzett gól nélkül elveszítette a mérkőzéseit.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–DUNA ASZFALT TLC
(Szeged, vasárnap, 17.00)

A szegediek az új stadionban eddig remekül szerepelnek, a Csákvárt, a Dorogot és a Békéscsabát is legyőzték. Ugyanakkor a legutóbbi mérkőzésükön, miután Ajkán 1–0-ra kikaptak, megtört nagy menetelésük. A táblázaton a nyolcadik helyen állnak, de a mezőny első felébe tartozó csapatok közül senki sem szerzett kevesebbet gólt náluk. A tiszakécskei legénység a tizenkettedik helyen áll, tíz pontjához a legutóbbi mérkőzésen, a Siófok ellen hármat tett hozzá. Vendégként legutóbb 1–0-ra kikapott Gyirmóton, de előtte összesen négy pontot szerzett Nyíregyházán és Vácon.

BFC SIÓFOK–KAZINCBARCIKA BSC
(Siófok, vasárnap, 17.00)

A Balaton-parti csapat legutóbb kikapott a Tiszakécskétől, visszacsúszott a hatodik helyre. Az elmúlt egy hónap nem sikerült jól, három meccsen összesen két pontot szerzett, így pályaválasztóként megtört a jó sorozata. Ám még így is veretlen, hat meccséből négyszer győzött. A Kazincbarcika furcsa mérleggel rendelkezik vendégként, a hat mérkőzéséből, egy győzelem és egy vereség mellett, négy döntetlenül végződött. A sárga-kékek a tizenegyedik helyen tanyáznak, de az utóbbi hetekben, a Siófokhoz hasonlóan gyengélkedtek, a legutóbbi öt meccsükön mindössze négy pontot szereztek.

GYIRMÓT FC GYŐR–VASAS FC
(Gyirmót, vasárnap, 17.00)

A két, nem is olyan régen még élvonalbeli gárda közül a kisalföldiek vannak jobb formában, a legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerve az élcsoportba kapaszkodtak fel. A harmadik helyen állnak. Pályaválasztóként augusztus 18. óta, a dorogiak elleni botlástól eltekintve, nyernek. A Vasas a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, már a hetedik, a vesztett pontokat tekintve csak hárommal áll a Gyirmót mögött. Vendégként augusztus közepe óta négy meccsből hármat megnyertek. Érdekes, hogy 2014 óta a két csapat egymás elleni tétmérkőzésiből csak egyen nyert a pályaválasztó.

SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Szombathely, vasárnap, 17.00)

E párban is két korábbi NB I-es csapat szerepel, egyik sem tartozik most a Merkantil Bank Liga mezőnyének első felébe. A Haladás a tizenötödik, a Szpari a tizenhetedik. A vasi zöld-fehérek otthonukban öt mérkőzésből csak egyet tudtak megnyerni, ráadásul a legutóbbi kettőt elveszítették. A szabolcsiak a legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradtak, vendégként a legutóbbi három meccsüket elveszítették, idegenben augusztus 4. óta minden találkozójukon legalább két gólt kaptak.

BUDAFOKI MTE–VÁC FC
(Budafok, vasárnap, 17.00)

Nagy a különbség a két csapat között a táblázaton, a budafokiak, miután legutóbb kikaptak, a negyedikek, a váciak ellenben tizenkilencedikek. A BMTE otthon vegyes teljesítményt nyújt, mindenféle eredménytípust produkált az elmúlt hetekben. Egyhangúbb a váci képlet: idegenben március 3. óta minden mérkőzésüket elveszítették, kivéve a legutóbbit, az ETO ellenit, amelyen kibekkeltek egy 0–0-s döntetlent. Vendégként február 17. óta először maradtak kapott gól nélkül.

OTP Bank Liga NB I. 14. forduló

Sorsolás
2023. 11. 24. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 11. 25. 14:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 25. 17:00
ZTE Aréna
2023. 11. 25. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 26. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 26. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS