Volt válogattak a SportM Kupa döntőjében

2011. május. 17., 08:59   |    

Volt válogattak a SportM Kupa döntőjében

A Magyar Kupa döntője előtt a sorozatban legtovább jutó amatőr csapatok számára kiírt SportM Kupa fináléját rendezik meg 16.30 órától a Puskás Ferenc Stadionban.

A jelenlegi SportM Kupát évtizedekig Szabad Föld Kupa néven rendezték meg, a sorozat immár közel ötvenéves múltra tekint vissza. Az első kupadöntőt 1964. november 7-én játszották le, a Budaörsi KSE és a Pilisi KSE összecsapását 2:1-re a budaörsiek nyerték meg.

 

A sorozat eredeti nevét a Szabad Föld nevű lap után kapta, mivel a kupa megrendezésének ötlete az újság szerkesztőinek fejéből pattant ki a hatvanas évek elején. Az újságírók remek ötlete nem valósulhatott meg azonnal, mert ekkoriban éppen szüneteltek a Magyar Népköztársaság Kupa küzdelmei is, így az első kiírás megrendezésére 1964-ig kellett várni - ettől kezdve azonban komoly rangja lett a kiírásnak az amatőr kiscsapatok körében, hiszen az MNK és a Szabad Föld Kupa döntőjét egyazon helyszínen, sokáig jellemzően a Népstadionban játszották le, mégpedig egymás után.

 

Idén a Báránd és a Győrszemere KSK jutott be a sorozat döntőjébe. Bár amatőr csapatokról van szó, több válogatott játékos is feltűnhet a pályán a mérkőzésen, lévén a hajdúsági együttesben olyan ismert futballisták szerepelnek, mint Arany László, Sándor Tamás, vagy Kerekes Zsombor, akik nem is oly' rég az NB I-ben is meghatározó labdarúgók voltak. A győrszemereiek is fel tudnak mutatni magyar bajnok futballistát, az együttesben szerepel Jäkl Antal, aki 2000-ben a Dunaferrel nyert NB I-et, majd Győrben fejezte be profi pályafutását.

 

A Báránd és a Győrszemere KSK mérkőzésére kedden 16.30 órakor kerül sor a Puskás Ferenc Stadionban.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS