Wales legyőzésével zártuk a Ciprus Kupát

2016. március. 09., 16:30   |    

Wales legyőzésével zártuk a Ciprus Kupát

Női A-válogatottunk az írek után a walesieket is legyőzte a ciprusi nemzetközi tornán, ezzel az ötödik helyen zárta a viadalt.

Markó Edina együttesének már az olaszokkal és az osztrákokkal is sikerült szoros meccset játszania, de míg ezt a két találkozót még elveszítette, a torna harmadik és negyedik összecsapását már sikerült megnyerni: az íreket 1-0-ra, az ötödik helyért lejátszott találkozón a walesieket 2-1-re múltuk fölül.

A mieink ezúttal is küzdelmes, kiegyenlített mérkőzést játszottak, de kezdeményezőbbek voltunk az ellenfélnél, a 90 perc alatt több lehetőséget alakítottunk ki, mint az ellenfél. Vágó Fanni a 6. percben fejezett be pontatlanul egy támadást, majd szabadrúgásból jártunk közel a gólszerzéshez. A 25. percben vezetést szereztünk, egy szögletet követően Mosdóczi Evelin tette vissza a 11-es pont közelébe a labdát, Vágó Fanni pedig egy átvételt követően, szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-0).

A walesiek a 35. percben alakították ki első komolyabb helyzetüket, ezt követően csak a második félidő derekától tudtak jelentősebb veszélyt jelenteni a kapunkra. A 65. percben Szőcs Rékának kellett nagyot védenie egy walesi támadás végén, a 74. percben azonban már ő sem segíthetett, egy szöglet utáni kavarodás végén pattant a kapunkba a labda (1-1)

A 80. percben Vágó ugratta ki Csiszár Henriettát, de az utolsó pillanatban egy védő menteni tudott. Egy perccel később Sipos Lilla távoli lövését védte az ellenfél kapusa, majd a 92. percben góllá érett a hajrábeli fölényünk, egy felívelést követően Csiszár a jobbösszekötő helyéről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába, beállítva a 2-1-es végeredményt.

- Bár minden mérkőzésen fontos az eredmény, ezen a tornán nem elsősorban az eredményességet tartottuk szem előtt, igyekeztünk úgy forgatni a csapatot, hogy minden játékos megfelelő terhelést kapjon - értékelt a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány. - Kipróbáltunk minden variációt, amit elterveztünk, és az utolsó két mérkőzésen az eredmények is javultak. Összeállt a védekezésünk, javult a középpályás játékunk, és támadásban is előre tudtunk lépni az elmúlt egy hétben. A keretből többen meggyőző teljesítményt nyújtottak a tornán, bízom benne, hogy a horvátok és az oroszok elleni Eb-selejtezőkön is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, mint az írek és a walesiek elleni lejátszott találkozókon.

Magyarország-Wales 2-1 (1-0)
Bíró Barbara (Szőcs Réka, 60.) - Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 65.), Tálosi Szabina, Szabó Viktória, Tóth Gabriella - Smuczer Angéla, Szuh Erika (Csiszár Henrietta, 46.), Zeller Dóra (Nagy Lilla, 83.), Vágó Fanni - Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 80.), Szarvas Alexandra (Fenyvesi Evelin, 65.)
Magyar gólszerzők: Vágó a 25., Csiszár a 92. percben

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS