Waltner harmadik idei duplája

2007. augusztus. 18., 20:10   |    

Waltner harmadik idei duplája

Szombaton öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga ötödik fordulójából.

Négyszer mentett a kapufa

Nyíregyházán aktívabban kezdtek a vendégek, akik többször is vezetést szerezhettek volna: Mario Bozic két alkalommal, Sitku Illés pedig egyszer találta el a kapufát (a hazaiak válasza: Miskolczi László is lőtt egy a kapufát…). A 36. percben aztán meg is született a fehérváriak vezető gólja, Farkas Balázs 25 méterről bombázott a kapu jobb oldalába (0-1). A második negyvenöt percben a Nyíregyháza sokkal aktívabbá vált, de hiába dolgozott ki számos helyzetet a kontratámadásokra apelláló vendégek között, nem tudott egyenlíteni. A Fehérvár győzelmével beérte ellenfelét, mindkét csapat hét pontot szerzett eddig.

Tchana újra gólt szerzett

Tatabányán a kiegyenlített első félidő után a vendégek kerültek fölénybe, Détári Lajos együttese többet veszélyeztettet, mint a hazai gárda. A 63. percben előnybe is került a Sopron: Gyömbér Gábor átadása után Jimmy Jones Tchana 10 méterről talált a kapuba (0-1). A Tatabánya ezután próbált egyenlíteni, de a kék-fehérek erejéből csak kapufára futotta. A Sopron így megszerezte első idei győzelmét, a kameruni-francia Tchana pedig második mérkőzésén megszerezte második idei gólját is.

Jobban finiselt az ETO

Bátran kezdett a REAC, a fővárosi gárda lendületesen és ötletesen futballozott, az első félidőben a győrieknek több Stevanonovic-bravúrra volt szükségük ahhoz, hogy megőrizzék a gólnélküli döntetlent. A mérkőzés második felére azonban felpörgött az ETO, s a 62. percben előnyt is szerzett: Bank István ugratta ki Bajzát Pétert, aki 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A vendégek nem álltak le, s a 76. percben, Madar Csaba szöglete után egyenlítettek - a labda Kapcsos Vince testéről pattant a kapuba (1-1). A hazaiak azonban nem hagyták annyiban, s a 83. percben meg is szerezték a győzelmet érő gólt: Igor Bodganovic 14 méterről lőtt a bal felső sarokba (2-1).

A harmadik Waltner-dupla

A első félidő kiegyenlített játéka után a meccs második részében a hazaiak irányították a mérkőzést. Az 51. percben Damir Pekic szöktette Waltner Róbertet, aki 13 méterről lőtt a kapuba (1-0). A 68. percben ugyanez a páros hozta össze a második zalai gólt: Pekic passza után Waltner ezúttal 11 méterről lőtt a hálóba (2-0). Az addig derekasan küzdő siófokiak ezután már csak statisztaszerepre kényszerültek, a játékot a ZTE uralta, de az eredmény később már nem változott. Waltner Róbert az 1. és a 3. forduló után újra duplázott, s hat góljával ő áll a góllövőlista élén.

Kiállítás a finisben

A Diósgyőrnek csupán hét perc kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzen, Sipeki István beadása után Simon Attila 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A gól után a hazaiak kerültek fölénybe, de az első játékészben csak egy kapufára futotta erejükből. A második félidőben azonban igen aktívan kezdtek, s a 48. percben egalizáltak is - Pest Krisztián átadása után Oláh Lóránt közelről fejelt a kapuba (1-1). Az egyenlítés után lendületben maradtak az ellenfeleiknél jóval akítívabb zöld-fehérek, de az eredményen már nem tudtak változtatni, sőt, a meccset emberhátrányban is fejezték be, mert Pest Krisztián a 92. percben megkapta második sárga lapját is.


Nyíregyháza - FC Fehérvár 0-1 (0-1)
Gólszerző: Farkas B. a 36. percben

Tatabánya - FC Sopron 0-1 (0-0)
Gólszerző: Tchana a 64. percben

Győri ETO FC - REAC 2-1 (0-0)
Gólszerző: Bajzát a 62., Bogdanovic a 83. illetve Kapcsos a 76. percben

Zalaegerszeg - Siófok 2-0 (0-0)
Gólszerző: Waltner az 51., Waltner a 68. percben

Kaposvár - Diósgyőr 1-1 (0-1)
Gólszerző: Oláh a 48. illetve Simon a 7. percben
Kiállítva: Pest a 92. percben


(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS