Zárkóznak az újoncok, nem hibázott a DVSC

2013. november. 30., 22:01   |    

Zárkóznak az újoncok, nem hibázott a DVSC

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros hazai pályán vereséget szenvedett a Pécstől.

Kaposvári Rákóczi - DVSC-Teva 1-2 (0-1)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Waltner a 69., ill. Ludánszki a 39., Bouadla a 82. percben

A mérkőzés elején a Kaposvár, a szünet előtt a DVSC birtokolta többet a labdát, a vendégek a 39. percben a vezetést is megszerezték, Kulcsár Tamás indítását követően Rezes László sarokkal tette Ludánszki Bence elé a labdát, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A második félidő közepéig úgy tűnt, a debreceniek szerezhetnek újabb gólt, de a 69. percben a Rákóczi kiegyenlített, Thian beadása után Waltner Róbert lőtt 4 méterről a hálóba (1-1). A listavezető a 82. percben megszerezte a győztes találatot, Dombi Tibor jobb oldali beadását követően Kulcsár lövését még blokkolták a védők, érkezett azonban Selim Bouadla és 17 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (1-2).



MVM Paks - Újpest FC 2-4 (2-1)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Könyves a 7., Bartha a 32., ill. Tshibuabua a 22., Nego az 56., Vasziljevics a 60., Lázár a 65. percben

A 7. percben paksiak szereztek vezetést, Simon Attila lövése után a labda kipattant Balajcza Szabolcsról, az érkező Könyves Norbert pedig az üres kapuba gurított (1-0). A 22. percben Balogh Balázs szögletét követően egy csúsztatás után Bavon Tshibuabua közelről a hálóba továbbított (1-1). A 32. percben Bartha László próbálkozott egy távoli lövéssel, a labda megpattant egy védőn és a hálóban kötött ki (2-1). A félidő hajrájában két további nagy paksi lehetőség is kimaradt, a fordulás után viszont az Újpestről szólt a meccs. Az 56. percben Tshibuabua lövése lepattant egy paksi játékosról, az előrehúzódó Nego pedig 5 méterről a hálóba passzolt (2-2). Négy perccel később Balogh jobb oldali szögletét követően Dusan Vasziljevics üresen kapott labdát és két méterről az üres kapuba lőtt (2-3). A vendégek a 65. percben állították be a végeredményt, Lázár Bence 18 méterről lőtt a hálóba (2-4).



Puskás Akadémia - Lombard Pápa 1-0 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Lencse (11-esből) a 34. percben

A visszafogott kezdés után fölénybe kerültek a hazaiak, és a 34. percben a Lencse László buktatásáért megítélt büntetővel előnybe is kerültek, a tizenegyest a sértett váltotta gólra (1-0). A pápaiak Griffiths révén válaszolhattak volna a szünet előtt, de a támadó elhibázta csapata addigi legnagyobb lehetőségét. A második félidőben fölényben játszott, de kevés helyzetet alakított ki a Lombard, az utolsó pillanatokban Király Botond tévesztett célt, így a Puskás Akadémia megszerezte mindhárom pontot.

Mezőkövesd-Zsóry - MTK Budapest 1-0 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Melczer az 58. percben

Az első félidőben mindkét csapat óvatosan játszott, nem adta fel a biztos védekezést, el is maradtak a helyzetek. A második félidő 13. percében Bognár István nagyszerű mélységi felíveléssel hozta helyzetbe a lendületből érkező Melczer Vilmost, aki az MTK kapusa mellett 5 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-0). Az MTK a hátralévő időszakban nyomasztó fölényben játszott, de szinte kizárólag középen vezette támadásait, a 16-osuk előtt tömörülő kövesdiek pedig rendre jól zártak, a kapura tartó távoli lövéseknél pedig Horváth Tamás a helyén volt. Az eredmény nem változott a lefújásig, a kövesdiek a Győri ETO után az MTK is legyőzték, ezzel felkapaszkodott a 12. helyre, a kék-fehérek pedig maradtak a 15., vagyis már kieső helyen.



Ferencváros - PMFC-Matias 1-2 (1-2)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Böde a 6., ill. Mateos (öngól) a 13., Koller a 41. percben

A Ferencváros már a 6. percben megszerezte a vezetést, egy kapu elé lőtt labdára Böde Dániel csapott le, 6 méterről kapura lőtt, Dibusz Dénes már csak a gólvonal mögött tudta megfogni a labdát (1-0). A 13. percben a 18 éves Kővári Róbert kapott indítást a hazai 16-os előtt, David Mateos jobb helyzetben volt nála, de ahelyett, hogy felszabadított volna, 15 méterről a kilépő Jova Levente fölött saját kapujába emelt (1-1). A 41. percben Jovanovic lökte fel a 16-oson belül Kővárit, a megítélt büntetőt Koller Krisztián némi szerencsével értékesítette, a labda Jova kezét és a kapufát érintve pattant a gólvonal mögé (1-2). A második félidőben a Ferencváros óriási mezőnyfölényben futballozott, de támadásban nem tudott váratlant húzni, kizárólag kapu elé ívelt labdákkal operált, ezeket azonban a pécsiek magabiztosan hatástalanították, megőrizték előnyüket, és győzelmükkel megelőzték a zöld-fehéreket a tabellán.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS