Zimányi Kovács – féltucat gól!

2013. augusztus. 19., 21:44   |    

Zimányi Kovács – féltucat gól!

A JET-SOL Liga női labdarúgó NB I 2. fordulójában a legnagyobb érdeklődés az újonc Ferencváros premierjét kísérte. Az NB II legutóbbi bajnoka szinten minden posztra A-, vagy korosztályos válogatott játékosokat tud állítani – alkalmasint ez is magyarázza, hogy a mezőnyt jól ismerők az NB I dobogóját is elérhetőnek tartják Dörnyei Balázs, többségében nagyon fiatal játékosokból álló csapata számára.

A legutóbb ezüstérmes Astra Hungary FC elleni mérkőzésen talán éppen fiatalsága, pontosabban rutintalansága áldozata lett a Fradi. Godvár Katalin szögletéből Fogl Katalin már az első percben Németh hálójába fejelte a labdát, majd a folytatásban – miközben azért a zöld-fehér tinédzserek is riogatták ellenfelüket – gyorsan jött két újabb Astra-gól. Nagyot téved azonban, aki azt hiszi, a 0-3-mal, a 25. percre el is dőlt a mérkőzés! A Kaján Zsanett szögletét a hálóba fejelő Zeller Dóra révén a Ferencváros még a szünet előtt szépített, sőt a fordulás után szinte azonnal, Kovács Klaudia kapus a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelte a kiugró Zellert – a jogos büntetőből Diószegi Fanni szorossá tette a mérkőzést. A hátralevő, közel egy félidőnyi játékidőben a Ferencváros a kapuja elé szögezte ellenfelét, de újabb, szabályos gólt már nem tudott szerezni (Vőfély a hálóba fejelte ugyan a labdát, de az asszisztens jelzésére Németh Renáta játékvezető lest ítélt), így az Astra szerezte meg a három pontot, és maximális teljesítménnyel várhatja a jövő szombati, szombathelyi kirándulást.

Az újonc mellett a bajnokcsapat a másik, amely nem lépett pályára az egy héttel ezelőtti nyitófordulóban. Az MTK Hungária a Bajnokok Ligája selejtezőjében három győzelemmel képviselte a magyar labdarúgást, majd hazatérve ott folytatta, ahol Belfastban abbahagyta: magabiztos, gólgazdag futballal.

Az újpesti Cérna-pályán a hazaiak az első félideig őrizték kapott gól nélkül a „várukat” ekkor szép akciót megkoronázva, Pádár Anita kezdte meg idei gólgyártását. Vágó Fanni se sokat „késlekedett”, a 31. percben a gerincműtéte után először bajnoki mérkőzést játszó válogatott támadó is betalált – kétgólos előnnyel fordult a bajnok. A második félidő főszereplője a szünetben, Kókány helyére beállt Méry Rita. Az idén már 12. éve az MTK-t erősítő csatár két gólt is szerzett, keretbe foglalva Palkovics, valamint Pádár (újabb) találatát. Végül féltucat gólt szerezve rajtolt a bajnok, amelynek – egyelőre úgy tűnik – igazi kihívást a nemzetközi mezőny jelent.

A nyáron megerősödött, az Astra ellen a veresége ellen is jó teljesítményt nyújtó Femina a 13. percben Garamvölgyi Nikolett góljával „ijesztett rá” a Viktória Trend Optika FC-re. A szombathelyiek azután úgy megijedtek, hogy néggyel válaszoltak – ismét kettőt lőtt az osztrák válogatott Heike Manhart. Az első félidő legvégén Ferencsik Evelyn 20 méteres átlövéssel egyenlített, majd Manhart duplája után, kevéssel a lefújás előtt, Tóth Enikő rúgta tizenhat méterről a bal felső sarokba a rákospalotai védők által röviden kifejelt labdát.

A Szegedi AK-Boszorkányok nem mindennapi gólparádéval „végezte ki” a Budapest Honvédot. Zimányi kovács Anikó gyorsaságának köszönhetően, már a negyedik percben vezetett a hazai csapat, sőt a válogatott támadó hatig meg sem állt! A Cserenkó Szabolcs által dirigált csongrádi csapat a játék minden elemében felülmúlta a mérkőzés 90 perce során atomjaira hullott vendégeket.

JET-SOL Liga, 2. forduló

Ferencváros – Astra Hungary FC 2-3 (1-3)
Újpesti TE – MTK Hungária 0-6 (0-2)
1. FC Femina – Viktória Trend Optika FC 1-4 (1-1)
Szegedi AK-Boszorkányok – Budapest Honvéd 9-2 (4-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS