Zöld-fehér nap az OTP Bank Ligában

2013. május. 31., 11:18   |    

Zöld-fehér nap az OTP Bank Ligában

Két mérkőzés vezeti fel pénteken az OTP Bank Liga utolsó, 30. fordulóját. A Paks a klubszínek alapján ma kakukktojásnak számító KTE-t, a Ferencváros – ismét Győrt választva helyszínül – a Kaposvárt fogadja.

MVM PAKS–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO
(Péntek, május 31. 17.00)

A paksiak nagyon rossz formában vannak, a legutóbbi négy mérkőzésüket elveszítették. A hazai mérlegük is gyenge, mindössze három bajnokit sikerült megnyerni az idényben Pakson, sorozatban a Siófok, a Pápa és a Diósgyőr ellen. A legutóbbi két hazai fellépés vereséget hozott a Ferencváros és a Debrecen ellen. A KTE is leeresztett kissé az idény végére, de egyetlen megszerzett pont garantálhatja, hogy Horváth Ferenc csapata a tabella első felében zárja a bajnokságot. A lila-fehérek a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, idegenben április 6., a pápai kirándulás óta nem győzött. Ősszel a két csapat egymás elleni mérkőzése 1-1-re végződött. Bajnoki mérkőzést még soha nem nyert a Kecskemét Pakson.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Péntek, május 31. 19.00)

A két zöld-fehér együttes presztízsharcot vív egy harmadik zöld-fehér alakulat pályáján. A Fradi elveszítette már az esélyét a nemzetközi szereplésre, ugyanakkor a negyedik helyet még elérheti. Győrben az elmúlt hetekben kikapott az ETO-tól, s legyőzte az MTK-t. Ricardo Moniz együttese a legutóbbi négy fordulóban háromszor is nyert, mind a négy meccset Budapesttől távol játszotta. A Rákóczi a legutóbbi fordulóban javított hazai mérlegén a Diósgyőr legyőzésével, ugyanakkor vendégként április 6-án, Pécsen nyert legutóbb. Prukner László, a somogyiak edzője korábban a Ferencvárost is irányította. A Rákóczi a mostani bajnoki szezonban másodszor lép pályára Győrben, az első alkalommal nagy csatában kapott ki 2-1-re az ETO gárdájától. Kaposváron ősszel 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost.

30. (utolsó) forduló, a további program

Szombat:
Egri FC–Győri ETO FC, Vác, 14.00
Szombathelyi Haladás–Budapest Honvéd 16.00
MTK Budapest–DVSC-TEVA 16.00
Videoton FC–PMFC-Matias 18.30

Vasárnap:
FGSZ Siófok–Újpest FC 16.30
Diósgyőri VTK–Lombard Pápa Termál FC 16.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS