Zöld-fehér vendégsikerek a Jet-Sol Ligában

2018. szeptember. 25., 12:53   |    

Zöld-fehér vendégsikerek a Jet-Sol Ligában

Három idegenbeli győzelem született a Jet-Sol Liga 5. fordulójában, mindegyiket zöld-fehér csapatok szerezték meg.

A Jet-Sol Liga 5. fordulója rangadóval kezdődött, az MTK Hungária és a Ferencváros mérkőzött meg egymással a Hidegkuti-stadionban. A találkozó abból a szempontból történelmi volt, hogy az M4 Sport jóvoltából első alkalommal került élő adásba Jet Sol Liga-mérkőzés az alapszakaszból. Az elmúlt években a bajnoki címeket egymás között eldöntő két csapat rendre szoros mérkőzést játszik egymással, és most is így történt: az első félidőben nem született gól, köszönhetően például a ferencvárosi kapusnak, Samu Annának, aki büntetőt is védett. A 66. percben a kék-fehér színekben első találatát szerző Magyarics Zoé révén megszerezte a vezetést az MTK, de csak három percig volt a hazaiaknál az előny, Anna Zlidnis gyorsan egyenlített. A Ferencváros a hajrában a korábbi MTK-s Fogl Katalin révén a győztes találatot is megszerezte, így a zöld-fehérek hibátlanok maradtak, és hat pontra növelték előnyüket a címvédő MTK Hungária előtt.

Diósgyőrben is zöld-fehér siker született, a Haladás Viktória vette el a DVTK hazai veretlenségét. A szombathelyiek Rácz Zsófia góljával szereztek vezetést a 10. percben, majd Siklér Kinga találatával duplázták meg az előnyüket a 28. percben. Az eddig mind az öt bajnokin gólt szerző Biljana Bradic még a szünet előtt szépített, de a második félidőben Siklér újra eredményes volt, beállítva az 1-3-as végeredményt. A Haladás története során először nyert a DVTK ellen, amely a következő fordulóban az új DVTK-stadionban, tévés meccsen javíthat.

 

Makón is vendégsiker született, az ETO FC 2-1-re verte az újonc Szent Mihályt. A győriek gólfelelőse, az 5. meccsén 11. találatát szerző (eddig ugyancsak minden bajnokiján az ellenfelek kapujába találó), és az NB I-es góllövőlistát vezető Süle Dóra kétszer volt eredményes az első félidőben, a hazaiak erejéből csak a szépítő gólra futotta.

 

Az MLE-Astra mérkőzés elmaradt, novemberben pótolják a csapatok.

Jet-Sol Liga, 5. forduló:

MTK Hungária-Ferencváros 1-2 (0-0) 

DVTK-Haladás Viktória 1-3 (1-2)

Szent Mihály-ETO FC Győr 1-2 (0-2)

Az MTK Hungária-Ferencváros mérkőzés fotógalériája:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS