Zöld-fehérek egymást közt Szombathelyen

2013. április. 06., 12:18   |    

Zöld-fehérek egymást közt Szombathelyen

Négy mérkőzést rendeznek szombaton az OTP Bank Ligában. A Siófok a Paksot, a Haladás a Ferencvárost, a Pápa a KTE-t, az Eger pedig az MTK-t- fogadja.

FGSZ SIÓFOK–MVM PAKS
(Április 6., szombat 14.00)

A Paks az első, a Siófok az utolsó a mezőny második felének tabelláján, magyarul a vendégek a 9., a házigazdák a 16. helyen várják a találkozót. A Siófok a legutóbbi három mérkőzését, azaz a tavasszal játszott három bajnokit elveszítette, a Paks mérlege mindenből egy, azaz egy győzelem, egy vereség és egy döntetlen. Tomiszlav Szivics együttese az egyetlen győzelmet idegenben, a Megyeri úton aratta (6-0!), s most ismét idegenbeli találkozó következik. Más kérdés, hogy azóta nem szerzett gólt. De maradjunk még a vendégként játszott bajnokiknál: a Paks szeptember 21. óta minden idegenbeli mérkőzésén szerzett legalább egy gólt. A Siófok ugyan nem gyűjtött még pontot tavasszal, de a legutóbbi hazai találkozóját megnyerte, ugyanis pályaválasztóként legutóbb még november végén, az Eger ellen (4-3) szerepelt. A csapat a legutóbbi két hazai bajnokiján hat pontot szerzett. A két csapat őszi találkozója 4-1-es zöld-fehér győzelmet hozott, ez a találkozó eddig a mostani idényben a Paks legfölényesebb hazai sikere.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FERENCVÁROS
(Április 6., szombat 16.00)

A Haladás a 11., a Fradi a 4. a bajnoki tabellán, nyolc pont választja el egymástól a két zöld-fehér csapatot. A szombathelyiek immár hét fordulóban nem találtak legyőzőre, legutóbb november 3-án, a Pápától kaptak ki. A Ferencváros november 18-án, a Kaposvári Rákóczitól kapott ki legutóbb, azóta Böde Dániel csak egy bajnoki találkozón nem szerzett gólt. A Haladás hazai mérlege 4 győzelem, 4 döntetlen, s mindössze 1 vereség, a Ferencváros idegenben 2 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség. A két csapat legutóbbi, őszi bajnoki találkozóját Somália és Csukics egy-egy góljával 2-1-re a Ferencváros nyerte meg, a vendégek szépítő gólját Andorka szerezte. A két csapat legutóbbi a Rohonci úton rendezett bajnoki találkozóját ellenben a Haladás nyerte meg, ugyancsak 2-1-re. A Fradi legutóbb szinte napra pontosan kilenc évvel ezelőtt, 2004. április 7-én győzött Szombathelyen.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–KTE-PHOENIX MECANO
(Április 6., szombat 16.00)

A két csapat őszi mérkőzésén a Pápa meglepetésre 2-1-re nyert Kecskeméten, a visszatért Goran Marics duplájával. Most ellenben rosszabb passzban van a csapat, a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, ráadásul úgy, hogy közben nem is szerzett gólt. Ilyen rossz szériára a csapat életében még nem volt példa, 2006-ban a négy egymás után elveszett mérkőzésen egy gólt szerzett a sárga-kék alakulat. A KTE a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg, azt ellenben idegenben, Kaposváron. A tavaszi idényben eddig ötvenszázalékos a mérleg, egy döntetlen és egy győzelem után vereség következett. A tabella csak egy hely választja el egymástól a két csapatot, a KTE a 13., a Pápa a 14., ám miután a különbség négy pont közöttük, biztosan marad az egymás közti sorrend. A KTE még soha nem nyert Pápán.

EGRI FC-MTK BUDAPEST
(Április 6., szombat 18.30)

Az egyik csapat elölről, a másik hátulról második a tabellán, 27 pont választja el őket. Az ősszel a Hungária körúton az MTK Tischler Patrik három góljával 3-0-ra nyert. A kék-fehérek Pécsen vereséggel kezdték a tavaszi bajnoki idényt, de aztán kétszer győztek, mindkétszer hazai pályán, kapott gól nélkül. Soraikból ezúttal hiányozni fog az első számú kapus, Hegedűs Lajos, aki a Honvéd elleni találkozón súlyos sérülést szenvedett. Az olasz Federico Groppioni helyettesíti majd, aki újonc az NB I-ben, sőt, 29 évesen élete első élvonalbeli bajnokiján szerepel majd. Az Eger sorozatban nyolc bajnoki mérkőzést veszített már, a legutóbbi hárman (a tavaszi hárman) gólt sem szerzett. Annak ellenére sem, hogy a háromból két találkozón pályaválasztó volt, ami a gyakorlatban váci fellépéseket jelentett. A mostani találkozót is Vácon rendezik.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS