Zöld-fehérek fekete napja

2013. szeptember. 28., 22:00   |    

Zöld-fehérek fekete napja

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapján négy zöld-fehér együttes lépett pályára, mindegyik kikapott.

Lombard Pápa - Videoton FC 1-2 (1-2)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Griffiths a 10., ill. Nikolics a 2., Nikolics a 6. percben

Egészen kiválóra sikeredett a meccs első tíz percre, három gól is született ennyi idő alatt. A 2. percben egy nagy bedobás után Nildo és Paraiba is belefejelt a labdába, a jól helyezkedő Nikolics Nemanja pedig közelről a kapuba bólintott (0-1). A 6. percben Stopira beadására érkezett Nemanja, és a kapu közepébe fejelt (0-2). A 10. percben szépítettek a hazaiak, Orosz Márk szabadrúgása után Georges Henri Griffiths sarokkal a jobb alsó sarokba továbbított (1-2). A folytatásban a Videoton az előny megtartására rendezkedett be, és végül sikerrel járt, bár a 85. percben Griffiths közel járt az egyenlítéshez, egy szöglet után fejelt a kapufára.



Kaposvári Rákóczi - DVTK 0-2 (0-1)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Nikházi a 3., Nikházi a 71. percben

Az előző négy kapott gól nélkül megnyerő DVTK már a 3. percben vezetést szerzett a sereghajtó Rákóczi otthonában, egy védelmi hiba után Nikházi Márk szerzett labdát és 14 méterről a kifutó Posza Zsolt fölött a kapu közepébe emelt (0-1). A folytatásban izgalmas volt a meccs, itt is, ott is adódtak helyzetek a játékosok előtt, de ezekből sokáig nem született gól. A 71. percben eldöntötte a meccset a DVTK, Nikházi Márk 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (0-2). A diósgyőriek előző öt meccsükön gólt sem kapva szereztek 15 pontot, és ezzel beérték a második helyen álló Ferencvárost.

Puskás Akadémia - Ferencváros 3-1 (1-0)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Czvitkovics a 16., Lencse az 58., Lencse a 76., ill. Vaszicsku (öngól) a 78. percben

A ferencvárosiak az elmúlt napokban nem tudtak a futballra koncentrálni, Akeem Adams szívrohama érthetően nagyon megviselte a játékosokat. Bár a zöld-fehérek megpróbáltak csapattársukért is focizni, ezen a napon nem ment a játék, a kieső helyen álló Puskás Akadémia megérdemelten nyerte a meccset. A vezető gólt Czvitkovics Péter szerezte egy jól eltalált 18 méteres lövéssel, a labda a léc alatt vágódott a hálóba (1-0). A fordulás után Czvitkovics előkészített egy gólt, beadása után Lencse László szerzett labdát a bizonytalankodó Mateos mellett, és lőtt 6 méterről a kapuba (2-0). A Fradi egyik legjobbja, Muhamed Besic a 73. percben megkapta második sárga lapját, és ezzel a pirosat, majd a 76. percben egy gyors kontra végén Jova Levente csak kiütni tudott egy kapura ívelt labdát, az érkező Lencse közelről a hálóba lőtt (3-0). A 78. percben Julian Jenner bal oldali beadása után a menteni igyekvő Vaszicsku Gergő saját kapujába csúsztatott (3-1), ezzel alakult ki a végeredmény.



Budapest Honvéd - Haladás 2-1 (1-0)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszező: Daud (11-esből) a 44., Daud (11-esből) az 56., ill, Radó a 71. percben

Az első félidő kocogós tempót, kevés helyzetet hozott, a szünet előtt mégis született egy gól, a Drissa Diarrával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Ayub Daud értékesítette (1-0). A fordulás után sem élénkült meg az iram, de a Honvéd számára nem is kellett igazán nagy helyzet az újabb gólhoz, Devecseri Szilárd fölösleges szabálytalanságát követően újra büntetőhöz jutottak a hazaiak, Daud pedig ezúttal is gólra váltotta a tizenegyest (2-0). Csak kétgólos hátrányban tért magához a Haladás, Artner Tamás támadókat cserélt be, és ez jót tett a mérkőzésnek, a 71. percben az egyik újonnan beállt játékos, Gyurján Bence hozta helyzetbe Radó Andrást, aki 8 méterről a bal sarokba lőtt (2-1). A hajrához közeledve támadott az egyenlítésért a Haladás, de hiába, a Honvéd megtartotta előnyét és megnyerte a meccset.



KTE-Phoenix Mecano - Győri ETO 1-0 (0-0)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Savic az 54. percben

Az első félidőben mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, és a szünethez közeledve a szabálytalanság is. Igazi futballt azonban nem láthattak a nézők, erre a második félidő 9. percéig kellett várni, ekkor Vladan Savic kapott Pekár Lászlótól egy labdát, majd egy igazítás után jó 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A győriek a kapott gól után aktívabbak váltak támadásban, de Pintér Attila hiába próbált cserékkel frissíteni, csapata támadójátéka nem volt az igazi. A kecskemétiek megtartották előnyüket, és hat nyeretlenül megvívott meccs után ismét begyűjtötték a három pontot.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS