Zsóri Dániel esélyes a Puskás-díjra!

2019. augusztus. 19., 15:11   |    

Zsóri Dániel esélyes a Puskás-díjra!

A FIFA nyilvánosságra hozta, melyik 2019-es találatok jelöltek a Puskás-díjra. A legszebb gólok között szerepel a debreceni játékos Fradi elleni ollózása is.

A Puskás Ferencről elnevezett elismerést 2009 óta az év legszebb gólját szerző futballista veheti át a FIFA nagyszabású gáláján.

Tíz gyönyörű találat került fel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 2019-es listájára, amelyre a közönség szavazhat! Zsóri Dánielnek olyan ellenfelei vannak, mint Lionel Messi, vagy Ibrahimovic.

Ehhez előbb regisztrálni kell a FIFA.com Clubba. Minden klubtag egy voksot adhat le mostantól egészen szeptember 1., éjfélig. Szavazni a FIFA oldalán lehet.

A magyar legendáról elnevezett kitüntetést nem akármilyen labdarúgók vehették át az elmúlt 10 évben. A díjazottak között van Cristiona Ronaldo (2008.), Zlatan Ibrahimovic (2013.), James Rodríguez (2014.) és Mohamed Szaláh (2018.) is. Fotó: fifa.com

A szurkolók által megszavazott három legszebb talált közül a FIFA Legendák választják ki a végső győztest.

A FIFA szabályai minden esetleges további kérdésre választ adnak. 

Zsóri Dániel élete legelső OTP Bank Liga mérkőzésén hatalmas gólt lőtt ollózva a Ferencvárosnak, a 93. percben, amellyel csapata, a DVSC megfordította és 2–1-re megnyerte a találkozót a későbbi bajnok ellen. 

A 18 éves játékos Nagyváradon született. Kiskora óta csak a futball érdekelte, ezért is költözött Békéscsabára 2010-ben, ahol öt éven át játszott. Itt figyeltek fel rá a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakemberei, akik a Lokihoz csábították a tehetséges fiatalt. 

Zsóri jól szerepelt az ifik között és a második csapatban, így a 2019-es téli felkészülés alatt a felnőttek között is szerepet kapott. Innen pedig már csak egy lépés volt a február 16-i bemutatkozás és az ollózó találat, amiről klubja honlapjának azt mondta, nem a véletlen műve volt, gyerekkora óta gyakorolja.

A DVSC fiatal játékosa egy díjat már átvehetett a góljáért. Ahogy a RangAdó Gálán, most is a szurkolókon múlik, hogy helyet kap-e a legjobbak között.

A nem mindennapi gólt a RangAdó Díjátadó gálán is díjazták, Zsóri Dániel vehette át az év góljáért járó kitüntetést, amire itthon is a szurkolók szavazhattak. 

Zsóri jelenleg 15 NB I-es mérkőzésnél és 1 gólnál tart a Debrecen színeiben. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS