ZTE győzelemmel kezdődött az OTP Bank Liga 27. fordulója

2022. április. 08., 22:26   |    

ZTE győzelemmel kezdődött az OTP Bank Liga 27. fordulója

A Zalaegerszeg 3-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvéd együttesét az OTP Bank Liga 27. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Zalaegerszegi TE–Budapest Honvéd 3–1 (2–0)
Zalaegerszeg, v.: Karakó
gólszerzők: Lesjak (32.), Tajti (45+1., 11-esből), Spoljaric (85.), illetve Lukic (62., 11-esből)
sárga lap: Szalay (87.), Lesjak (33.), illetve Sankovic (17.), Zsóri (36.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi – Sankovic, Bedi - Meshack (Rebernik, 81.), Spoljaric (Posztobányi, 86.), Tajti (Kálnoki-Kis, 86.) – Zsóri (Szalay, 71.)
Honvéd: Szappanos – Petkovic (Tamás, a szünetben), Batik, Lovric, Doka - Petruszenko, Hidi (Jonsson, 77.) – Nagy D., Zsótér (Kadiri, a szünetben), Machach (Bőle, a szünetben) – Lukic (Traoré, 70.)

Jobban kezdte a meccset ellenfelénél a Zalaegerszeg, amely az egész első félidőben nyomás alatt tartotta a rivális kapuját és több veszélyes helyzetet is kialakított a vendégek tizenhatosánál. A 32. percben egy pontrúgás után – kihasználva a fővárosi együttes védelmi hibáját – vezetéshez jutott a ZTE, amely a szünet előtti utolsó percben tizenegyest is rúghatott. A büntetőt – idénybeli első gólját szerezve – Tajti Mátyás értékesítette, így megnyugtató előnnyel vonulhatott öltözőbe a hazai csapat.

Fordulás után továbbra is a zalaiak voltak aktívabbak támadásban, de a labdát többet birtokolta a Honvéd. Hamarosan a vendégek jutottak tizenegyeshez, melyet Nenad Lukic magabiztosan értékesített, néhány perccel később pedig egyenlített is a fővárosi alakulat, melynek második találatát azonban videóbírós ellenőrzés után, szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az utolsó negyedórában a kispestiek az egyenlítésért, a zalaiak pedig a győzelem bebiztosításáért küzdöttek, így megélénkült a mérkőzés, amely végül a hajrában szerzett hazai góllal dőlt el. A ZTE összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot, többet és veszélyesebben támadott, mint riválisa.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS