Magyar bírók Krasznodartól Haugesundig

2014. július. 24., 09:50   |    

Magyar bírók Krasznodartól Haugesundig

Az Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóink azonos időben két magyar játékvezetői négyes is feladatot kapott Oroszországban és Norvégiában.

Július 24-én egyaránt 18 órakor harsan fel Andó-Szabó Sándor és Fábián Mihály sípszava Oroszország déli oldalán, a Kaukázus előterében, valamint Norvégia délnyugati részén. Mindkét helyszínen EL-selejtező visszavágót rendeznek, és magyar játékvezetői kvartettek működnek közre a második selejtezőkör második felvonásán.

Az FK Krasznodar–JK Sillamäe Kalev találkozót az oroszok négygólos előnnyel kezdik, mivel Ari, Grazinski, Wanderson és Bystrov találatával fölényesen győztek Tallinnban. Mindössze 2008-ban alapították a klubot, mely három éve első osztályú, utóbb pedig az ötödik helyen végzett a Premjer ligában. A fekete-zöldek ellenfele a finn Honkát búcsúztató Sillamäe Kalev lesz, mely hazájában a harmadik helyen zárt a bajnokságban. Az orosz-észt párharcot Andó-Szabó Sándor vezeti, asszisztensei Szpisják Zsolt és Medovarszki János lesznek, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Iványi Zoltán látja el.

Az FK Haugesund–FK Sarajevo meccs odavágóját Bamberg hajrábeli góljával a norvégok nyerték az Asim Ferhatovic Hase Stadionban. A skandináv klub 1993-ban a Djerv 1919 és az SK Haugar egyesülésével jött létre, tavaly a Tippeligaen harmadik pozíciójában zártak. A kék-fehérek az EL-selejtező előző körében a walesi Airbus UK Broughton együttesét búcsúztatták. Jelenlegi riválisuk egyaránt kétszer nyert bajnoki címet Jugoszláviában és Bosznia-Hercegovinában. Decemberben híre kelt, hogy a walesi Cardiff City maláj tulajdonosa, Vincent Tan megvásárolja a klubot, és utat nyit a bosnyák tehetségek áramlásának. A gesztenyebarna-fehér színű FK Sarajevo norvégiai vendégjátékát Fábián Mihály vezeti, Erős Gábor és Viszokai László asszisztensként segítik a munkáját, a tartalék-játékvezető szerepét pedig Erdős József tölti be.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS