A Celtic Parkban vezet BL-selejtező rájátszást Kassai Viktor

2014. augusztus. 25., 13:38   |    

A Celtic Parkban vezet BL-selejtező rájátszást Kassai Viktor

A főtáblára jutás lesz a tét a glasgow-i Celtic Parkban rendezendő skót-szlovén párharc során, amelyet magyar játékvezetői hatos közreműködésével bonyolítanak le augusztus 26-án.

Szerencsés alakulat a BEK 1967. évi győztese, a Celtic FC: az UEFA Bartosz Bereszynski jogosulatlan szerepeltetése miatt 3–0-val a skót együttes javára írta jóvá a Legia Warszawa elleni, eredetileg 0–2-re végződő mérkőzést. Az 1888-ban alapított zöld-fehér bajnokcsapat így továbbjutott a Bajnokok Ligája rájátszáskörébe, mégpedig 1–6 helyett 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

A legnevesebb szlovén klub, az NK Maribor – melynek mottója: „En klub, ena čast" (Egy csapat, egy becsület) – a bosnyák Zrinjski és az izraeli Maccabi Tel-Avív együttesén jutott túl, mígnem a BL play-off-ban találta magát. Augusztus 20-án a Celtic McGregor révén szerzett vezetést a 8. percben, amire Bohar hamar válaszolt, a 14. percben kialakult az 1-1-es végeredmény. A visszavágót augusztus 26-án 20.45 órától rendezik Glasgowban, a 60 ezer néző befogadására alkalmas Celtic Parkban.

A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz, asszisztensként Ring György és Tóth Vencel segítik a munkáját. Az alapvonali játékvezetői teendőket Bognár Tamás és Fábián Mihály látják el, a tartalék-játékvezető szerepét pedig Kispál Róbert tölti be.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS