Berettyán Péter bemutatkozik a Bajnokok Ligájában

2014. szeptember. 15., 11:44   |    

Berettyán Péter bemutatkozik a Bajnokok Ligájában

Újabb magyar debütál a labdarúgó Bajnokok Ligájában: szeptember 16-án a Galatasaray–Anderlecht csoportmérkőzésen mutatkozik be a legrangosabb európai kupasorozatban Berettyán Péter FIFA-asszisztens.

A 29 éves sportember 2001 elején tette le a játékvezetői vizsgát, miután befejezte játékos-pályafutását. Gyorsan vette a lépcsőfokokat, és 2003-ban már az országos keretben találta magát. Négy évet töltött el az NB II-es játékvezetői keretben, majd 65 másodosztályú mérkőzés után válaszút elé került – asszisztens lett, és 2007 őszén már közreműködhetett a Portugália – Anglia U21-es play-off találkozón. Az eddigi leghasznosabb nemzetközi tapasztalatgyűjtés számára a CORE-program volt, amelyen Farkas Ádámmal és Horváth Róberttel vettek részt. Azóta NB I-es és nemzetközi mérkőzéseken kamatoztathatja a tudását – 2013-tól immár FIFA-kerettagként teheti mindezt.

Szeptember 16-án, kedden 20.45 órakor harsan fel majd Vad II István sípszava az isztambuli Ali Sami Yen Spor Kompleksi küzdőterén. Asszisztensként Albert István és Berettyán Péter segítik a munkáját, az alapvonali játékvezetői teendőket Andó-Szabó Sándor és Szabó Zsolt látja majd el, a tartalék játékvezető pedig Viszokai László lesz.

A két együttes főpróbája nem sikerült: a Cesare Prandelli által irányított Galatasaray hazai környezetben gólnélküli döntetlenre végzett az Eskisehirsporral, míg az Anderlecht a Lierse vendégeként játszott 2-2-t.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS