UEFA Youth League: nyitány magyar bírókkal

2014. szeptember. 17., 13:36   |    

UEFA Youth League: nyitány magyar bírókkal

A Bajnokok Ligája csoportkörével párhuzamosan megkezdődött az Ifjúsági Liga küzdelemsorozata – magyar érdekeltséggel.

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutó mind a 32 klub vállalta, hogy indítja ifjúsági (U19-es) csapatát a második alkalommal megrendezendő Ifjúsági Ligában (UEFA Youth League), ami a korosztály BL-jének tekinthető.

A csoportkör sorsolása megegyezik a BL-csoportkörével. Azt követően viszont már eltér a lebonyolítás, mivel a kieséses szakaszban mindig egy meccsen dől el majd a továbbjutás, hosszabbítás pedig nincs, döntetlen esetén tizenegyespárbaj következik. Tavaly a Barcelona vihette haza a Lennart Johanssonról elnevezett trófeát a nyoni fináléról.

Az első kiírásban többek között a Chelsea–Basel mérkőzést vezette Andó-Szabó Sándor, a Plzen–Bayern München találkozón pedig Németh Ádám fújta a sípot. A 2014/2015. évi kiírás nyitókörében ismét Németh Ádám kapott bizonyítási lehetőséget. A Monaco–Leverkusen összecsapást dirigálta a C csoportban, asszisztensei Buzás Balázs és Georgiou Theodoros voltak. A franciák Chaibi duplájával, Martinez góljával 3-1-re győzték le a németeket, akiktől Brasnic szerzett gólt. Azt követően a Monaco a Bajnokok Ligájával is nyert a Leverkusen ellen Joao Moutinho találatával.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS