Vad II István vezeti Dzsudzsák Balázs presztízsmeccsét

2014. december. 09., 20:18   |    

Vad II István vezeti Dzsudzsák Balázs presztízsmeccsét

Az Európa Liga december 11-i játéknapján magyar játékvezetői hatos futhat ki a Philips Stadion gyepszőnyegére.

Már szinte hagyomány, hogy Vad II István EL-mérkőzéssel zárja az évet. Tavalyelőtt a Maribor–Lazio, tavaly pedig az APOEL Nicosia–Maccabi Tel-Avív összecsapáson fújta a sípot a FIFA-játékvezető. Az idén ősszel két Bajnokok Ligája-csoporttalálkozóra küldték: a Galatasaray–Anderlecht, valamint a CSZKA Moszkva–Manchester City párharcokat dirigálta a legnívósabb kupasorozatban.

A soron következő feladatának pikantériája: a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva látogat a magyar középpályás korábbi klubjának 35 ezres kapacitású eindhoveni otthonába. Az E jelű csoportot pontveszteség nélkül (tizenöt egységgel) vezetik az oroszok, míg a PSV nyolc ponttal stabilan posztol a második helyen. A két gárda egymás elleni előző találkozását a Khimki Arénában Zsirkov gólja döntötte el a 93. percben.

Dzsudzsák Balázs remek formában van: a mezőny legjobbja volt a vasárnapi Dinamo Moszkva–Amkar Perm orosz élvonalbeli mérkőzésen, melyet 5–0-ra nyertek meg, a magyar szélső góllal és két gólpasszal tette le a névjegyét. A válogatott játékos 2008-2011-ig 114 holland bajnoki találkozón 44 találatot szerzett.

A csütörtöki PSV–Dinamo párviadal Vad II István sípjelére kezdődik, az asszisztensi teendőket Tóth Vencel és Albert István látják el. Az alapvonali játékvezetők Andó-Szabó Sándor és Szabó Zsolt lesznek, míg a tartalék játékvezető szerepét Viszokai László tölti be.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS