Farkas Ádám a legészakibb fővárosban vezet

2015. július. 15., 15:34   |    

Farkas Ádám a legészakibb fővárosban vezet

A labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában újabb magyar játékvezetői négyes bizonyíthat.

A gejzírek földjén landolt a Bajnokok Ligája főtábláján is jártas Rosenborg BK csapata, amely a Knattspyrnufélag Reykjavíkur, röviden a KR vendége lesz. Az EL-selejtező házigazdája az 1899-ben alapított fővárosi klub, azaz a legpatinásabb izlandi csapat, melynek otthona a 2781 férőhelyes KR-völlur. Az előző körben az idegenbeli 1-1 után pályaválasztóként hasonló eredményt ért el a gárda az ír Cork City ellen, hosszabbításban Schoop gólja döntött a KR javára. A 25-szörös bajnok és 12-szeres kupagyőztes gárda jelenleg a 12 együttest tömörítő Pepsi-deild második helyezettje.

Bjarni Gudjónsson edző társulata a világ legészakibb fővárosában látja vendégül norvég ellenfelét. A Rosenborg BK a Feröer-szigeteken kezdett, Toftirban Soderlund duplájával 2-0-ra győzte le a Vikingurt, majd a trondheimi Lerkendal Stadionban meglepetésre gól nélküli döntetlenre végeztek a felek. A korábban a BL-ben is vitézkedő gárda 22-szeres bajnok és 9-szeres kupagyőztes, most a Tippeligaen listavezetője Kare Ingebrigtsen vezetőedző irányításával.

A július 16-án magyar idő szerint este negyed tízkor kezdődő KR Reykjavik-Rosenborg BK EL-selejtezőt Farkas Ádám vezeti, asszisztensként Erős Gáborra és Viszokai Lászlóra számíthat, míg tartalék-játékvezetőként Andó-Szabó Sándor igyekszik helyt állni a kispadok között.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS