Törpeállam meccsét vezették magas színvonalon

2015. szeptember. 03., 10:44   |    

Törpeállam meccsét vezették magas színvonalon

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők szeptember 3-i játéknapján magyar játékvezetői hatos közreműködésével rendezték meg az Izrael–Andorra találkozót.

A nyári, görögországi U19-es kontinensviadal döntőjében is foglalkoztatott FIFA-játékvezetőnk, Bognár Tamás sípszavára kezdődött a csütörtöki kvalifikációs mérkőzés Haifában, Észak-Izrael legnagyobb városában. A 30 ezres kapacitású Itzstadion Sammy Ofer gyepén csaptak össze a házigazdák az andorraiakkal.

Európa legnagyobb törpeállamának, a Franciaország és Spanyolország között elterülő hercegségnek mindössze 80 ezer lakosa van, tehát jóval kisebb a merítési lehetőség a 8 milliós közel-keleti köztársasághoz, Izraelhez képest. A két fél októberi mérkőzésén, Andorra la Vellában a Salzburgot erősítő Omer Damari triplázott, és végül Eli Gutman tanítványai 4-1-re nyertek Koldo Alvarez kiválasztottjai ellen.

A Földközi-tenger partján lévő Haifában lebonyolítandó Európa-bajnoki selejtezőn Bognár Tamás játékvezető asszisztensei Lémon Oszkár és Georgiou Theodoros voltak. A görög származású, ám ízig-vérig magyar FIFA-asszisztens ezúttal debütált válogatottak tétmeccsén. Az alapvonali játékvezetők szerepét Farkas Ádám és Erdős József töltötték be, míg a tartalék-játékvezetői teendőit a világbajnoki elődöntőben, olimpiai fináléban és Bajnokok Ligája-döntőjében is asszisztáló Erős Gábor látta el, aki a héten ünnepli a 44. születésnapját.

Az Eb-selejtező meccsen Zahari 3. percben szerzett góljával vezettek a házigazdák, Bitton a 22. percben növelte az előnyt, négy minutummal később Hemad tizenegyesből talált be, majd a 38. percben Dabber állította be a 4-0-ás végeredményt. A B csoportban Wales a listavezető 17 ponttal, Belgium a második (14), Izrael a harmadik (12), Ciprus a negyedik (9), Bosznia-Hercegovina az ötödik (8), Andorra pedig pont nélkül szerénykedik a sereghajtó pozíciójában.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS