Kassai Viktorék a skót-lengyel Eb-selejtezőn

2015. október. 06., 20:16   |    

Kassai Viktorék a skót-lengyel Eb-selejtezőn

Bő egy hét után ismét az Egyesült Királyságba vezet a magyar játékvezetői hatos útja.

Mindkét fél szempontjából van tétje a skót-lengyel Európa-bajnoki selejtezőnek. A D csoportot vezető németek (19) mögött állnak Adam Nawałka szövetségi kapitány tanítványai (17), utánuk jönnek az írek (15), negyedikek Gordon Strachan szövetségi kapitány kiválasztottjai (11), ötödikek a grúzok (6), míg a sereghajtó gibraltáriak pont nélkül szerénykednek.

A két együttes közel egy esztendeje a varsói Nemzeti Stadionban csapott össze, és 2-2-es döntetlenre végeztek a spanyol Alberto Undiano Mallenco játékvezetése mellett. Az előző fordulóban Robert Lewandowski vezetésével Gibraltárt ütötték ki 8-1-re a lengyelek, eközben a skótok hazai környezetben kaptak ki a hajrában 3-2-re a németektől.

A szigetországban pontosan 50 éve játszottak egymással, a világbajnoki selejtezőn 2-1-es vendégsiker született. A soron következő Skócia-Lengyelország meccs október 8-án este háromnegyed kilenckor kezdődik Kassai Viktor sípjelére. Miként bő egy hete a Manchester United-Wolfsburg BL-csoportmérkőzésen, ezúttal is Ring György és Tóth Vencel lesznek az asszisztensei, az alapvonali játékvezetői teendők Bognár Tamásra és Farkas Ádámra hárulnak, a tartalék-játékvezető szerepét pedig Berettyán Péter tölti be az 1903-ban épült és 1999-ben modernizált, impozáns Hampden Parkban.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS