Kulcsár Katalinék a Bayern München BL-mérkőzésén

2015. október. 08., 15:32   |    

Kulcsár Katalinék a Bayern München BL-mérkőzésén

A női Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé a jutás volt a tét a Twente–Bayern München meccsen – magyar játékvezetői trió közreműködése mellett.

A német határtól 5 kilométerre található iparváros, Enschede 30 ezres kapacitású stadionjában rendezték meg az FC Twente–FC Bayern München női BL találkozót a legjobb 32 között.

A házigazdák a 4. csoport győzteseként jutottak tovább: 7-0-ra hengereltek az izraeli ASA Tel-Avív ellen, 10-0-ra ütötték ki a luxemburgi Jeunesse Jonglenster csapatát, majd 2-0-ra győzték le a Ferencvárost. Marthe-Emilie Munsterman edző tanítványai az elmúlt három évben a közös belga-holland rendezésű bajnokság éllovasai voltak, történetük egyik legfontosabb mérkőzése előtt álltak.

A hollandokhoz hasonlóan piros-fehér az alapszíne a 45 éve alapított Bayern München női együttesének. Ez idő alatt kétszer voltak bajnokok (1976, 2015), egyszer pedig kupagyőztesek (2012). A 2009/2010-es BL-kiírásban ők is mérkőztek magyar gárdával, a szombathelyi Viktóriát győzték le 5-0-ra és 4-2-re. A Frauen Bundesliga jelenlegi kiírásában eddig mind a négy meccsüket megnyerték Thomas Wörle tréner kiválasztottjai. Az utóbbi bajnokijukon a kezdőcsapatban mindössze három német játékos szerepelt.

Az FC Twente–FC Bayern München Bajnokok Ligája-mérkőzésen Kulcsár Katalin sípjelére indult útjára a labda, aki egyedüliként képviselte Magyarországot az idei, kanadai világbajnokságon. Asszisztensei dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea voltak, tartalék-játékvezetőként a holland Shona Shukrula segítette a trió hatékony munkáját az 1998-ban épült FC Twente Stadionban. Meglepetésre a jóval esélytelenebb hollandok szereztek vezetést R. Jansen révén félóra játék után, a bajorok Leupolz révén a 85. percben egyenlítettek. A visszavágót október 14-én rendezik meg Münchenben.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS