Főoldal > A Válogatott > Izland ellen a legjobbak a jegyhez jutás esélyei

Izland ellen a legjobbak a jegyhez jutás esélyei

Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar válogatott csoportmérkőzésein a 2-es kategóriájú jegyek igénylésénél jobbak az esélyek.
Az Európai Labdarúgó-szövetség december 14-én indította el a franciaországi Európa-bajnokság mérkőzéseire szóló jegyvásárlás második ütemét, melynek során a tornán érintett válogatottak szurkolói saját csapatuk mérkőzéseire igényelhetnek belépőket. Az Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire a www.euro2016.com internetes oldalon lehet jegyet igényelni január 18-ig.

Az UEFA a napokban azt is nyilvánosságra hozta, hogy a csoportkörben mely mérkőzésekre és mely jegykategóriákban mutatkozott eddig jelentősebb érdeklődés a belépőkre. A magyar válogatott három csoportmérkőzése közül a június 14-i, Ausztria elleni, valamint június 22-i, Portugália elleni összecsapás belépői iránt nagy kereslet mutatkozik, míg az Izland elleni 18-i találkozóra jobb esélyekkel lehet jegyekhez jutni. Mindhárom meccsre igaz, hogy a két legolcsóbb (3-as és 4-es) kategóriájú jegyek iránt nagyon nagy a kereslet, míg a 2-es kategóriában jobbak az igénylők esélyei. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket. A fentiek miatt az igényléskor érdemes bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is vásárolna az igénylő, így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, akkor bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, vagyis növeli saját nyerési esélyeit.

További fontos információk az igénylés folyamatáról:

- Az igénylés során kizárólag a jegyigénylő személy adatait kell megadni, ezek az adatok kerülnek rá az összes igényelt belépőre (egy fő maximum négy jegyet tud vásárolni). Minden esetben a jegyigénylő felel a vendégeiért, ezt a megvásárolt jegyek felhasználásakor érdemes szem előtt tartani.

- Az igénylés során VISA és Mastercard kártya (hitelkártya) adatait kell megadni, melyet a sorsolás után az UEFA azonnal megterhel a jegy(ek) árával, valamint a postázás költségével.

- A jegyelosztást/sorsolást követően az UEFA azonnal levonja a megadott bankkártyáról a jegyek árát, a belépők utólagos visszamondására nincs lehetőség.

- Azoknak sem kell feltétlenül lemondaniuk az Eb-n való meccsnézésről, akik a januári jegyvásárlási etapban nem tudnak belépőhöz jutni, ők az UEFA március-áprilisban sorra kerülő jegybörzéjén vásárolhatnak közvetlenül jegyeket azoktól, akik a tavaly nyári első értékesítési szakaszban "vakon" vásároltak belépőket, de a sorsolás tudatában úgy döntenek, inkább eladják azokat.

- Aki eddig még nem igényelt jegyet, nem maradt le semmiről, mert a sorsoláskor nem lesz különbség az első napon és a január 18-i határidő végén jelentkezők esélyei között a nyerésre.

- Az UEFA külön felhívta a szurkolók figyelmét, hogy csak annyi jegyet igényeljenek, amennyire valóban szükségük van, mert a megnyert, de feleslegessé vált jegyeket semmilyen fórumon nem lehet a későbbiekben eladni. A francia rendezők a stadionba való belépéskor ellenőrizhetik a jegyek tulajdonosának személyazonosságát, és amennyiben az nem egyezik a jegy vásárlójával, megtagadhatják a stadionba való belépést.

AZ UEFA RÉSZLETES JEGYINFORMÁCIÓS DOKUMENTUMA

A jegyvásárlásról szóló kérdéseket az ebjegy@mlsz.hu e-mail címre várjuk.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Edzőképzés

  Telkiben rendezett kapus szakmai napot a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával.

  Szakmai napon vettek részt a hazai kapusedzők
 • Szövetség

  Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft. (MACS) és a Magyar Labdarúgó Szövetség.

  MLSZ-MACS: doppingellenes együttműködés
 • Fejlesztések - hírek

  Csúcsot döntött az óvodai korosztály az OTP Bank Bozsik-programban a 2016/2017-es évben. Kereken 1.500 óvoda és 30.574 óvodás korú kisgyermek kapcsolódott be az MLSZ Grassroots Igazgatósága által szervezett és felügyelt programba.

  30 ezer kisgyermek focizik az MLSZ óvodai programjában
 • Szövetség

  A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2017/2018-as klublicenc alapeljárás ütemtervét.

  Februárban indul a klublicenc alapeljárás
 • Szövetség

  Tatabányán, a Kortárs Galériában mutatták be dr. Szilvási Csaba: Barangolás a labdarúgás szókincstárában című művét. A kötet nyelvészeti szempontból közelíti meg a futballt, többek között az edzők, a játékosok, az újságírók által használt szakzsargont, kifejezéseket, szlenget is elemzi. Az elkészült könyv több mint három esztendős gyűjtőmunka eredménye.

  Könyvbemutató: Barangolás a labdarúgás szókincstárában
 • A Válogatott

  A magyar válogatott szövetségi kapitánya karácsonyi üzenetében köszönetet mondott a szurkolóknak, akik nagyon sokat tettek azért, hogy a nemzeti csapat számára sikeres legyen a 2016-os év.

  Bernd Storck: Köszönet az egész éves támogatásért!
 • Szövetség

  Az MLSZ, a hagyományoknak megfelelően, egy év végi összejövetel megszervezésével tiszteleg a magyar válogatott futballistái előtt. A találkozóra minden korábbi és jelenlegi válogatott labdarúgót meghív a szövetség.

  Válogatottak találkozója a Magyar Labdarúgás Napján
 • Szövetség

  1951. október 25-én született, vagyis ma ünnepli 65. születésnapját Mucha József 6-szoros válogatott labdarúgó, labdarúgóedző.

  Ma 65 éves Mucha József
 • Szövetség

  Kedden ülésezett az MLSZ elnöksége, és meghallgatta Bernd Storck beszámolóját az Eb-felkészülésről, és a vb-selejtezők feladatairól. Közeleg a tömegsport hete: előtérben a Grassroots-élményfutball. A női válogatottnál is szükséges a klubokkal való szorosabb szakmai együttműködés.

  Elnökségi támogatás a fiatalításhoz
 • Szövetség

  A magyar szövetség mindhárom UEFA-elnökjelöltet alkalmasnak tartja, de a szlovén elnökben hosszabb távú megoldást is lát.

  Az MLSZ Aleksander Ceferint támogatja