Ötnapos edzőtábort zárt az NB III-as játékvezető keret

2016. február. 03., 14:12   |    

Ötnapos edzőtábort zárt az NB III-as játékvezető keret

Az elit játékvezetők törökországi edzőtábora után az NB III-as játékvezetői, asszisztensi és ellenőri keret tagjai vettek részt a tavaszi szezont megelőző összetartásukon.

A nyitónapon elméleti teszttel kezdődött a tartalmas programsorozat, majd a mentorok egyéni és csoportos beszélgeltések formájában elemezték az őszi szezon tanulságait. Dr. Sáfár Sándor, az MLSZ JB fitness instruktora edzéselméleti és étkezési tanácsokkal látta el a sportembereket. Kurmai Zoltán és Bajkai János személyre lebontva, egyénileg értékelte nyilvánosan az összes játékvezetőt és asszisztenst – tükröt tartva eléjük. Az ellenőri szekció mindeközben Tóth Vencel koordinálásával alakította ki egységes álláspontját.

Kovács Péter, az MLSZ biztonsági igazgató-helyettese Fogadási csalások a futballban címmel foglalta össze tanulságos gondolatait. Dr. Barczi Róbert, az országos szövetség versenyigazgatója szolgált praktikus, aktuális információkkal a közelgő szezonkezdet előtt. Az edzőtábor résztvevői a gyakorlatiasságot erősítve videós tesztet töltöttek ki. Szalai László, az MLSZ Edzőképző Központjának igazgatója a „másik oldalt” világította meg A csapatok taktikája címmel.

Sokszínű volt a játékszabályokat felölelő előadások palettája. Részletesen analizálták a nyilvánvaló gólhelyzeteknek, az illegális kéz- és karhasználat következetes büntetésének, a kezezések helyes elbírálásának és a tömegjelenetek kezelésének témakörét, tüzetesen átismételték az asszisztensek mérkőzés előtti, alatti és utáni feladatait, illetve szó volt az aktív és passzív leshelyzetek helyes elbírálásáról, továbbá a zavarás fogalmáról és annak "új" gyakorlati értelmezéséről.

A szellemi tesztek kiértékelését követően Puhl Sándor és Hanacsek Attila, az MLSZ JB-alelnökeinek zárszavával ért véget a nagyon tartalmas, öt napos edzőtábor. A február 13-án folytatódó NB III-as szezonra kellőképpen felkészültek a játékvezetők, az asszisztensek és az ellenőrök egyaránt.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS