OTP Bank Liga: a futballé az elsőbbség

2017. március. 21., 20:09   |    

OTP Bank Liga: a futballé az elsőbbség

Összhangban a szurkolói kérdőív eredményével, továbbra is minden egyéb bevételnél nagyobb forráshoz juthatnak azok a klubok, amelyek vállalják, hogy – megfogadva az MLSZ elnökségének ajánlását – elsősorban magyar játékosokat és fiatalokat küldenek a pályára az OTP Bank Ligában.

Mint azt a februári, sokak által kitöltött szurkolói kérdőív is igazolta, a labdarúgás stratégiai érdeke, hogy a magyar fiatalok lehetőséget kapjanak a kibontakozásra a hazai professzionális bajnokságokban, ezzel egyben elősegítve azt a folyamatot is, hogy a korosztályos válogatottak játékosai a korábbinál nagyobb rutint, versenygyakorlatot szerezzenek a felnőtt labdarúgásban.

A bajnokság színvonalának fejlesztése mellett a hazai nevelésű, klubhoz kötődő tehetségek szerepeltetése a szurkolói elvárásoknak is megfelel. Éppen ezért a klubok számára elérhető központi bevételekből származó összegeket az eredményesség mellett az befolyásolja elsősorban, hogy pályára küldi-e a szükséges számú és korú fiatal magyar tehetséget a klub, illetve hogy eleget tesz-e azon ajánlásnak is, hogy minél kevesebb külföldi futballistát foglalkoztasson.

Amennyiben egy csapat az U20-as (1997-es vagy fiatalabb) játékosokra vonatkozó szabályozást betartja, illetve vállalja, hogy 33 mérkőzésből legalább 25 esetében csapatában nem szerepel háromnál több külföldi, az egy-egy bajnoki meccs után, pusztán ezen ajánlások betartása miatt mintegy 10 millió forinttal számolhat (a nemzetközi kupák szereplői továbbra is eltérhetnek ettől). Ez az összeg magasabb annál a juttatásnál, mint amely a mérkőzés megnyerése, vagy a bajnoki helyezés után jár, hiszen stratégiai cél, és nem pillanatnyi érdek megvalósulását segíti.

Az MLSZ elnöksége úgy ítéli meg, hogy jó irányba tart a folyamat mind a fiatal tehetségek nagyobb számban való megjelenése, mind a nem kiemelkedő minőséget képviselő külföldi játékosok visszaszorítása esetében.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS