U17: Norvégia ellen vereséggel zárult a Syrenka Kupa

2017. szeptember. 02., 14:22   |    

U17: Norvégia ellen vereséggel zárult a Syrenka Kupa

A Telki Kupa után ismét egy patinás nemzetközi viadalon vett részt az Eb-selejtezőre készülő magyar férfi U17-es válogatott, amely utolsó mérkőzésén 3–0-s vereséget szenvedett Norvégia legjobbjai ellen.

U17-es válogatottunk augusztus elején veretlenül végzett a második helyen a Telki Kupán, majd az Eb-selejtezőink főpróbájának is beillő lengyelországi Syrenka Kupán próbált hasonlóan szép eredményt elérni.

A szakmai stáb összetétele átmenetileg megváltozott, Szélesi Zoltán ezúttal nem tudott elutazni a csapattal, mert az A-válogatott mellett, valamint a Pro-licences képzésen kellett megjelennie, így Belvon Attila irányított az együtteset a három mérkőzésen.

Rosszul kezdődött a Syrenka Kupa a magyar válogatott számára, mindössze 3 perc telt el a Lengyelország elleni nyitó mérkőzésből, amikor egy bal oldali szabadrúgást követően a hazaiak kihasználták védőink pontatlan helyezkedését, és egy fejesgóllal vezetést szereztek (1–0), és ezt az előnyt a meccs végéig meg is tartották.

A lengyelektől elszenvedett 1–0-s vereség után a magyar válogatott az alsó ágon folytatta szereplését, második ellenfele a belgákkal szemben 3–1-re alulmaradó üzbég együttes volt, és Belvon Attila csapata magabiztos győzelmet aratott Burai Erik (2) és Tóth-Gábor Kristóf góljaival.

A torna harmadik összecsapását Norvégia ellen vívta a magyar válogatott, és végül 3–0-s vereséget szenvedett.

Az első félidő egységes játéka után nem tudtuk ugyanazt a nyomást gyakorolni ellenfelünkre, nem tudtunk előre védekzeni, a pérharcainkat sokszor elvesztettük. Emiatt fölénybe került Norvégia, és 3–0-ra nyerni is tudott. Fájó vereséget szenvedtünk el, ugyanakkor a torna nagyon hasznosnak bizonyult a felkészülésünk szempontjából. A három mérkőzés pozitív és negatív tapasztalatok egyaránt szolgált, ezeket ki kell értékleni, és ennek fényében felkészíteni a korosztályt az Eb-selejtezőkre. A védekezésünket kell még fejleszteni, csiszolni, a támadójátékban pedig hatékonyabbnak kell lennünk, amihez pontosabb és határozottabb passzjáték szükségeltetik – értékelte a tornát Belvon Attila.

Magyarország–Norvégia 0–3 (0–1)

Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin, Papp László (Kiss Bence 57.), Varju Benedek, Nyíri Vince, Cipf Dominik (Bukta Csaba 57.), Nyári Patrik, Tóth-Gábor Kristóf (Kapronczai Gergely 60.), Burai Erik, Kalmár Olivér (Körmendi Kevin 64.), Irimiás Gergő (Sipos Zoltán 57.)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Onódi Ákos (ETO FC Győr)

Védők:

Lakatos Benjamin (DVSC)
Tóth Dominik (Ferencváros)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Körmendi Kevin (Puskás Akadémia)
Kalmár Olivér (ETO FC Győr)
Papp László (Puskás Akadémia)
Vida Kristóf (Ferencváros)

Védők:

Nyíri Vince (Illés Akadémia)
Sipos Zoltán (Puskás Akadémia)
Nyári Patrik (Illés Akadémia)
Irimiás Gergő (Honvéd-MFA)
Burai Erik (Illés Akadémia)

Támadók:

Cipf Dominik (Honvéd-MFA)
Kiss Bence (DVSC)
Bukta Csaba (DVSC)
Kapronczai Gergely (MTK Budapest)
Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia)
Beke Péter (Hamburger SV)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS