Az éllovas otthonában is dominálhat a Fradi

2021. november. 06., 23:06   |    

Az éllovas otthonában is dominálhat a Fradi

Az OTP Bank Liga tabellájának első két helyezettje mérkőzik meg egymással vasárnap délután: a Ferencváros a Kisvárda otthonába látogat. Az eddigi bajnokik statisztikái alapján a fővárosiak várhatóan idegenben is többet birtokolják a labdát, a házigazda ugyanis általában nem törekszik domináns futballra.

A szabolcsiak meglepetésre nyerni tudtak a Groupama Arénában az első fordulóban, és azóta is tart a lendületük, jelenleg vezetik a tabellát, igaz, az egy meccsel kevesebbet játszott Ferencváros vesztett pontok tekintetében jobban áll vasárnapi ellenfelénél.

Mindkét csapat 20-20 gólt szerzett eddig, és a kapott gólok tekintetében is minimális a különbség, a Fradi kilencszer, a Kisvárda tízszer készülhetett középkezdéshez az ellenfelek találatai után. A xG mutatóban, vagyis a mérkőzés helyzeteinek minősége alapján várható gólok alapján viszont nagy a különbség a két együttes között, a Fradinak ez alapján már 21,8 gólnál kellene tartania, a Kisvárdának viszont csak 13,4-nél, vagyis a szabolcsiak kiemelkedően használták ki eddig a lehetőségeiket. Az xPoints (a saját és az ellenfél helyzeteinek minősége alapján várható bajnoki pontok) mutató alapján a Ferencvárosnak a jelenlegi 22 helyett 20,3 ponttal kellene rendelkeznie, a Kisvárdának viszont a jelenlegi 23 helyett csak 14,9-cel. Közös viszont a két csapatban, hogy sok gólt szereznek a félidők utolsó harmadában, a Fradi 20-ból 11-et, a Kisvárda 20-ból 9-et.

Átlagban a Ferencváros lőtt a második legtöbbször kapura az eddigi meccseken (14,78/mérkőzés), és a Fradi ellen lőttek a második legkevesebbet kapura az ellenfelek (9,39/mérkőzés), utóbbi mutatóban a Kisvárda a harmadik 10,05-ös meccsenkénti lövéssel.

A zöld-fehérek vesztették el a legkevesebb labdát az eddigi fordulókban (90,92-t meccsenként), és a Fradi játékosai passzoltak a legtöbbször egymáshoz, mérkőzésenkénti átlagban 452,30-szor. A Kisvárda sokkal direktebb focit játszik, a legalacsonyabb passzmutatóval rendelkezik a teljes mezőnyben, meccsenként csupán 294,28-szor passzoltak egymásnak a játékosai.

Labdabirtoklásban is a két véglet a két együttes, a Fradi 60%-ban birtokolja átlagban a labdát, ezzel a legjobb ebben a mutatóban a mezőnyben, míg a Kisvárda 42,6%-os átlagos labdabirtoklással az utolsó a mezőnyben.

A zöld-fehérek átlagban 30,83 meccsenkénti cselükkel az elsők a mezőnyben, a Kisvárda 24,36-os átlaggal a 9. ebben a mutatóban. A Fradi 90 perc alatt átlagban 21,53-szor ér labdába az ellenfél 16-osán belül, ami szintén a legtöbb az NB I-ben, a Kisvárda 14,32-es átlaga a nyolcadik helyre jó.

A Fradi játékosai vívták meg eddig a legtöbb támadópárharcot (74,08-at mérkőzésenként), a Kisvárda játékosai a legkevesebbet (55,26-ot mérkőzésenként). A fővárosiak végezték el eddig a legtöbb büntetőt a teljes mezőnyben (hetet, ebből ötöt váltottak gólra), a várdaiak ezzel szemben még egyetlen büntetőt sem lőhettek az idényben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS