Az FTC Baráti Kör közleménye

2013. augusztus. 24., 10:58   |    

Az FTC Baráti Kör közleménye

Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület közös állásfoglalást juttatott el a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában rendezett Ferencváros - MTK bajnoki mérkőzésen a lelátón rövid ideig az "In Memoriam Csatáry László" kiírást jelenítette meg a nézők egy csoportja. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága - részben e kiírás miatt - 800 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a Ferencvárosra, a határozatot követően az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület az alábbi közleményt adta ki:

"Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület egyetért az FTC Elnökségének nyilatkozatával és az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatával is annyiban, hogy mélyen elítéli azt, ami az FTC-MTK mérkőzésen történt. Sajnálatát fejezi ki azok iránt, akiket a néhány másodpercig látható molinó, s annak szövege: „In memoriam Csatáry László” sértett vagy fölháborított. Visszautasítjuk azonban azokat a megnyilvánulásokat, amelyek szerint ez a demonstráció a Fradi szurkolók műve lett volna. Minden igazi Fradi szurkoló tudja és tudomásul veszi, hogy az MLSZ szabályzata szerint bármilyen nézőtéri atrocitásért szeretett klubjukat, a Ferencvárost büntetik meg. Egyetértünk azzal is, hogy az FTC Elnöksége vizsgálatot indított, hogy kiderítse, kik voltak a tettesek, mert csak így derülhet ki, hogy azok nem Fradi szurkolók voltak – ha azok voltak, már nem azok -, legfeljebb a mérkőzés nézői, akiket nem szabad összemosni az előbbiekkel. A történteket sajnáljuk, de a kollektív bűnösség bélyegét a tisztességes fradisták nevében visszautasítjuk. Úgy véljük, álláspontunkat több mint száz éves történelmünk hitelesíti."

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS