Győri rangadó a Merkantil Bank Ligában

2021. május. 02., 08:27   |    

Győri rangadó a Merkantil Bank Ligában

A 36. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A feljutásra még esélyes három csapat kivétel nélkül hazai pályán szerepel, a Gyirmót, például, a városi rangadón.

DEBRECENI VASUTAS SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 14.30)

Mind a két csapat számára nagyon fontos a mérkőzés. A DVSC feljutó helyen áll, de kénytelen még hátrafelé tekinteni, mindössze két ponttal előzi meg a Gyirmótot. Pályaválasztóként legutóbb megverte a Kazincbarcikát, de előtte nem tudott nyerni a Nyíregyháza ellen. A Csákvár mögött csak kiesőhelyen álló csapatok következnek, de az előnye öt pont a Rákóczival, s hat a Kazincbarcikával szemben. Mindazonáltal nincsen biztonságban.

FC AJKA–SOROKSÁR SC
(Ajka, Városi Sportcentrum, 17.00)

Az ötödik helyezett Ajka a legutóbbi három fordulóban győzött, jó formában van. Reális célja lehet a negyedik hely elérése is akár. Pályaválasztóként mindössze kétszer játszott áprilisban, előbb döntetlenre végzett a Szeged-Csanáddal, majd megverte a Rákóczit. A Soroksár a legutóbbi hat fordulóban győzelem nélkül maradt, vendégként a legutóbbi másfél hónapban sem pontot, sem gólt nem tudott szerezni.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–PÉCSI MECSEK FC
(Kaposvár, Rákóczi Stadion, 17.00)

A Rákóczi nagyon rossz formába került, fordulók óta csak veszít. Visszaesett a tizennyolcadik helyre, hátránya öt pont a közvetlenül előtte álló Csákvárral szemben. A zöld-fehérek február 21. óta nyeretlenek hazai pályán, két döntetlen után kétszer kikaptak. A PMFC a negyedik a tabellán, de éppen négy forduló óta nem tudott nyerni, ez idő alatt mindössze két pontot szerzett.

BUDAÖRS FC–SZENTLŐRINC SE
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 17.00)

A Budaörs magára talált az idény hajrájára, a legutóbbi három fordulóban kilenc, a legutóbbi négyben tíz pontot szerzett. Március 7. óta sokat javult a mérlege az albérletben játszott hazai meccseken: négy mérkőzéséből egy döntetlen mellett hármat megnyert. A Szentlőrinc nyolc ponttal áll a Rákóczi előtt, szinte biztosan bent marad a második vonalban. Március 3. óta nem kapott ki idegenben. Minden mérkőzést számolva hét tétmérkőzés óta veretlen.

BFC SIÓFOK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Siófok, Városi Stadion, 17.00)

Három pont a különbség a két csapat között, a Siófok győzelme esetén beéri pontszámban a csabaiakat. Matematikailag még mindkettő kieshet. A Balaton-parti gárda a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerezve sokat javított helyzetén. A Békéscsaba hetek óta nyeretlen, a legutóbbi öt fordulóban mindössze két pontot szerzett.

SZOLNOKI MÁV FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 17.00)

A szolnoki csapat a hetedik helyen áll, egyike annak a hat gárdának, amelyek tíz pontot szereztek a legutóbbi négy fordulóban. Március eleje óta kizárólag a Rákóczi tudott pontot (egyet) elvinni Szolnokról. A Kazincbarcika az utolsó előtti helyen áll, miután a legutóbbi három mérkőzésén pont nélkül maradt. Vendégként háromszor játszott áprilisban, Szombathelyen pontot tudott szerezni.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Szeged, Szent Gellért Fórum, 17.00)

A Szeged-Csanád is a „tízesek” közé tartozik a legutóbbi négy fordulót tekintve. Ezzel feljött a tizenegyedik helyre, a középcsapatok közé. A legutóbbi két hazai mérkőzését egyaránt 2–0-ra megnyerte. A Nyíregyháza a héten szerződést bontott Gálhidi Györggyel, az utolsó három fordulóban Huszák Géza irányítja majd a csapatot. A Szpari a nyolcadik helyre csúszott vissza. A legutóbbi három mérkőzésén nem szerzett pontot.

VASAS FC–DOROGI FC
(Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

A piros-kékek az előző fordulóban döntetlent játszottak Soroksáron, egy ponttal vezetnek a DVSC és hárommal a Gyirmót előtt. A legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzésükből csak a döntetlenre végződött, Gyirmót ellenit zárták győzelem nélkül. A Dorog egy jó széria után a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Szombathely, Haladás Stadion, 17.00)

A Haladás a tízedik helyezett, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, egyaránt 1–0-ra vesztett a Csákvár és a Szentlőrinc ellen is. A DEAC már kiesett, de tisztességesen igyekszik teljesíteni az utolsó mérkőzéseken, a Szentlőrinc ellen idegenben döntetlent játszott, majd idénybeli legfölényesebb győzelmét aratta, 3–0-ra megverte a Kaposvári Rákóczit.

GYIRMÓT FC GYŐR–WKW ETO FC GYŐR
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 19.30)

A városi rangadó előtt a Gyirmót harmadik, az ETO tizenkettedik. A sárga-kékek a legutóbbi öt fordulóban tizenhárom pontot szerzetek. A zöld-fehérek ellenben négy forduló óta nyeretlenek. Ugyanakkor a mérkőzés igazi presztízscsata, az ilyenek mindig háromesélyesek.

OTP Bank Liga NB I. 36. forduló

Sorsolás


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS