Megszakadt a Vidi hazai sorozata

2013. október. 27., 20:48   |    

Megszakadt a Vidi hazai sorozata

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján a Honvéd három ponttal távozott a Videoton FC otthonából, a Puskás Akadémia döntetlent ért el az ETO Parkban.

Videoton FC - Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: N. Nikolics a 21., ill. Nagy G. a 27., Perea a 92. percben

A Vidi az első negyedórában Nikolics Nemanja révén kihagyott egy nagy helyzetet, az immár magyar válogatott csatár azonban a 21. percben javított: Sándor György cselezte magát gólhelyzetbe, lövése nem talált kaput, de jó lett a labda Nikolicsnak, aki közelről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). Hat perccel később váratlanul egyenlített a Honvéd, egy kontratámadás végén Nagy Gergőhöz került a labda, a középpályás 22 méterről nagyszerűen lőtte ki a bal alsó sarkot (1-1). A hazaiak támadtak rendületlenül, de a szokásosnál több hiba csúszott a játékukba, és ezúttal a cserék sem hoztak új lendületet. A Honvéd nemcsak kihúzta döntetlennel, hanem a 92. percben a múlt héten igazolt, és hajrában első mérkőzésén pályára lépő Edixon Perea lőtt gólt, méghozzá a jobb oldalon nagyszerűen elfutó Ikenne-King pontos beadásából (1-2). A fehérváriak első alkalommal vesztettek pontokat saját közönségük előtt, de első helyüket megőrizték, három ponttal vezetnek a második DVTK előtt.



Győri ETO - Puskás Akadémia 2-2 (2-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Andrics az 5., Kronaveter a 39., ill. Lencse a 7., U. Nikolics a 76. percben

A riválisok pontvesztései után az ETO lehetett volna a forduló legnagyobb nyertese, és a győriek nem is sokat késlekedtek a gólszerzéssel, az 5. percben Nemanja Andrics a Varga Rolandtól kapott labdával két védő között tört kapura, s mivel nem tudták szerelni, a hazaiak csatára a hálóba lőtt (1-0). A 7. percben egy nagy hibát kihasználva egyenlített a PAFC, egy hazaadás után Kamenár kapus sokat várt a labda elrúgásával, Lencse László belelépett a lövésbe, és a lábáról a hálóba pattant a labda (1-1). Az ETO még az első félidőben visszaszerezte az előnyt, Marek Strestik labdaszerzés és pontos átadása után Rok Kronaveter lőtt a kapuba (2-1). A vendégek nem adták fel, de támadásaik rendre elhaltak a győri 16-os előtt. A 76. percben a hazaiak védelmi hibáját Uros Nikolics használta ki, három védő között lőtt a bal alsó sarokba (2-2). Az ETO a hajrában nem tudott újabb gólt szerezni, döntetlennel ért véget a mérkőzés.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS