NB I: Az újoncnál vendégeskedik a listavezető

2019. november. 01., 16:59   |    

NB I: Az újoncnál vendégeskedik a listavezető

Mind a hat mérkőzést szombaton játsszák az OTP Bank Liga az első kört záró, 11. fordulójában. A forduló rangadója a második helyen álló Mezőkövesd és a vele azonos pontszámmal harmadik (a vesztett pontokat tekintve legjobb) Ferencváros találkozója a Groupama Arénában.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 14.30)

A Puskás Akadémia nagyszerű sorozatban van, augusztus 17. óta veretlen a tétmérkőzéseken, pályaválasztóként a MOL Fehérvár elleni vereség óta minden meccsét megnyerte, immár sorozatban három győzelmet számlál. Ugyanakkor a Bp. Honvéd magára talált az elmúlt hetekben, s a kiesőhelyek közeléből a hatodikra lépett elő, immár a mezőny első felébe tartozik. A legutóbbi négy fordulóban azonos pontmennyiséget gyűjtött a két csapat, három győzelemmel, egy döntetlennel tízet. Kiemelendő a kispestiek remek idegenbeli teljesítménye: augusztus 11. óta mind a három mérkőzésüket megnyerték az OTP Bank Ligában.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 17.00)

Senki sem állíthatja, hogy könnyű sorozatban van a Fradi: a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli mérkőzés után idegenben játszott a listavezető MOL Fehérvárral, majd a hétközi Magyar Kupa-mérkőzés után újabb rangadót vív, ezúttal az ősz meglepetéscsapata, a Mezőkövesd ellen. Öt nappal később, november 7-én aztán megint az Európa-ligában játszik majd, ismét orosz riválisával. Hazai bajnoki mérkőzés előtt illendő felidézni a zöld-fehérek nagy sorozatát: immár 41 mérkőzésen keresztül maradtak pályaválasztóként veretlenek a bajnokságban, a legutóbbi tizenöt hazai bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában. Amióta Szergej Rebrov az edző, mindössze két bajnoki találkozón kellett beérniük döntetlennel az Üllői úton. Ugyanakkor a Mezőkövesd az egyik legveszélyesebb ellenfél, akár arra is van esélye, hogy a bajnokság első harmada után az élen álljon. Az idegenbeli mérlege különösen figyelemre méltó: százszázalékos még az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében.

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Diósgyőr, DVTK Stadion, 17.00)

A pályaválasztó borsodi csapat a tizedik helyen áll a táblázaton, a vendégeké az ötödik hely – ez nagy különbség. Ám mindössze három ponttal szerzett többet eddig a Kisvárda. A DVTK az edzőváltás óta, Feczkó Tamás irányításával még veretlen hazai pályán, két mérkőzésből négy pontot gyűjtött. A Kisvárda is átesett már ősszel egy edzőváltáson, a legutóbbi idegenbeli meccsét megnyerte a Kaposvári Rákóczi otthonában. Az előző szezonban – a Kisvárda történetének első élvonalbeli idényében – a két csapat mindhárom egymás elleni mérkőzése 1–1-re végződött.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–ÚJPEST FC
(Kaposvár, Rákóczi Stadion, 17.00)

A Rákóczi egyelőre az utolsó helyen áll a tabellán, a mezőnyből egyedüliként maradt pont nélkül a legutóbbi három fordulóban. Pályaválasztóként az eddigi négy meccséből hármat elveszített, csak a Diósgyőr ellen tudott győzni. Az Újpest sem dicsekedhet a formájával, nyolc pontot veszített a legutóbbi három fordulóban, s ezzel visszacsúszott a nyolcadik helyre, mindössze két ponttal előzi meg a már kiesőhelyen álló Zalaegerszeget. Vendégként május 4. óta egy vereséget egy győzelem követ, e „sorminta” szerint most nyernie kellene.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Zalaegerszeg, Városi Stadion, 17.00)

A ZTE a tizenegyedik helyen áll, a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt. Pályaválasztóként mindössze egyszer, a Paks ellen tudott nyerni. A MOL Fehérvár már „csak” a szerzett pontok alapján éllovas, a legutóbbi hetekben hullámvölgybe került, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a lehetséges tizenkettőből csupán négy pontot gyűjtött be. Igaz, játszott a közvetlen riválisaival, a Mezőkövesddel és a Ferencvárossal is. Idegenben jobb a mérlege, mint otthon, vendégként még nem kapott gól, három győzelmet követett a mezőkövesdi döntetlen.

DEBRECENI VSC–PAKSI FC
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A Loki a hetedik, a Paks a kilencedik, mindössze két pont a különbség a két csapat között a táblázaton. (Igaz, a DVSC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.) Herczeg András csapata a remek rajt után visszaesett, augusztus 24. óta hat bajnokiból ötöt elveszített, csak a Diósgyőrt verte meg. Ugyanakkor az is igaz, hogy két vereség után a legutóbbi hazai mérkőzését már megnyerte. A Paks hasonló mérleggel rendelkezik, a legutóbbi öt mérkőzésén három pontot szerzett, a legutóbbi két idegenbeli meccsét, Zalaegerszegen és Felcsúton, összesen hét gólt kapva elveszítette.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS