Nyolcgólos meccsen nyert a DVSC

2021. november. 06., 22:28   |    

Nyolcgólos meccsen nyert a DVSC
Fotó: MTI

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján a Mezőkövesd 2-1-re legyőzte a Paksot, a DVSC hátrányból felállva 5-3-ra nyert a Budapest Honvéd ellen. A Puskás Akadémia 2-1-es győzelmet aratott az Újpest FC ellen.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Drazic (18.), Jurina (72.), illetve Sajbán (44.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Pillár, Katanec, Lakveheliani - Karnyicki (Madarász, 58.), Cseke (Chrien, 81.) - Calcan (Jurina, 58.), Cseri, Vutov (Kocsis G., 38.) - Drazic (Vojtus, 81.)
Paksi FC: Nagy G. - Lenzsér, Szélpál (Kulcsár, 71.), Kinyik - Windecker, Papp K. (Nagy R., 68.), Medgyes, Balogh B. (Böde, 77.), Bognár I. - Ádám, Sajbán

Lendületesen kezdett mindkét csapat, itt is, ott is adódtak helyzetek, sőt, egy-egy kapufa is Calcan, illetve Ádám lövése után. A veszélyesebb lehetőségeket a hazaiak alakították ki, akik egy szögletet követően meg is szerezték a vezetést. A bekapott gól még aktívabbá tette a vendégeket, közelről és távolról is próbálkoztak bevenni Tordai kapuját, jó ideig azonban sikertelenül. Az első félidő végén aztán egy jól kijátszott támadásból Sajbán egyenlített, így döntetlenről indult a második játékrész. A folytatásban változatlanul mindkét fél a támadásokra helyezte a hangsúlyt, s bár újabb gól sokáig nem esett, Ádám - egy remek szabadrúgásvariáció után - ismét a kapufát találta el. A nagy iram miatt a hajrára fáradni kezdett a Paks, a Mezőkövesd viszont bírta a tempót, s egy nagyszerű kiugratás végén Jurina ismét megszerezte a házigazdáknak a vezetést. Az utolsó percekben a vendégek mindent elkövettek az egyenlítésért, de a szervezetten védekező mezőkövesdiek az útjukat állták. A végén Jurina még kihagyott egy ziccert, de a Mezőkövesd így is otthon tartotta a három pontot.  A hazaiak így otthon továbbra is veretlenek a mostani szezonban, míg a Paks sorozatban az ötödik meccsén nem tudott nyerni, ezek közül négyet elvesztett.

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 5-3 (1-3)
Gólszerzők: Dzsudzsák (36. - 11-esből, 58.), Ugrai (56.), Deslandes (67.), Németh K. (70.), illetve Lukic (25., 11-esből), Bőle (28., 45+1.)
Debreceni VSC: Gróf - Bévárdi (Baranyai, 92.), M. Nikolic, Deslandes, Korhut (Ugrai, a szünetben), Ferenczi - Baráth P. (Németh K., a szünetben), Varga J., Dzsudzsák - Bódi (Babunski, 82.), Sós (Tischler, a szünetben)
Budapest Honvéd: Szappanos - Mezgrani, Batik, Klemenz (Pantelic, 75.), Tamás K. - Zsótér (Eppel, 88.), Baráth B., Nono - Bőle (Machach, 69.), Lukic, Balogh N.

Nem esett egymásnak a két csapat, bő tíz perc után azonban a Honvédnak akadt egymás után két helyzete is. A félidő közepén egyértelmű fölénybe került a vendég együttes, amely büntetőből szerzett vezetést. Mezgrani tört a 16-oson belülre, Deslandes rálépett a lábára, a játékvezető továbbot intetett, de a VAR jelzésére később visszanézte az esetet, majd megítélte a 11-est. A Honvéd három perc múlva akcióból is eredményes volt, ezzel nehéz helyzetbe került a Debrecen, amely addig sem nagyon tudott támadásokat vezetni, ötlettelenül játszott és gyakorlatilag nem volt kapura lövése. Büntetőből azonban csakhamar visszajött a mérkőzésbe, de nem sokáig örülhetett a szépítésnek, mert a ráadásban a Honvéd egy gyors kontrából visszaállította a kétgólos különbséget. A hazaiaknál három csere történt a támadójáték erősítése érdekében: a második félidőt már az Ugrai, Tischler, Németh csatártrió kezdte. Nagyon gyorsan összejött az egyenlítés, előbb Ugrai tekert pazar gólt, majd Dzsudzsák vette be távolról Szappanos kapuját. Nem sokkal később már a hazaiaknál volt az előny Deslandes fejesével, majd Németh fejezett be egy pontos akciót. Az első félidőben elképzelés nélkül, bátortalanul játszó Debrecen a másodikra nagyon feljavult, egy páratlanul hatékony negyedórában négy gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot. A hazai csapat öt nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után tudott győzni, a fővárosiak pedig sorozatban negyedszer kaptak ki.

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Baluta (49.), Kozák (91., 11-esből), illetve Beridze (98., 11-esből)
Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki, Spandler, Stronati, Nagy Zs. - Plsek, Baluta (Puljic, 91.), Van Nieff (Favorov, 78.) - Gera D. (Corbu, 56.), Kozák (Bakti, 91.), Slagveer (Csirmaz, 78.)
Újpest FC: Banai - Kastrati (Viana, 78.), Kutrumbisz, Diaby - Csongvai, Katona, Mack, Antonov - Mitrovic - Beridze, Kone (Tallo, 52.)

Az első félórában a vendégek voltak jobbak, a mezőnyjátékban is ellenfelük fölé nőttek és helyzetből is többet tudtak kialakítani. A szünet előtti hajrában feljavult a felcsútiak játéka, már nemcsak szabálytalanságokkal, hanem veszélyesebb támadójátékkal is felhívták magukra a figyelmet. A gól nélküli első félidő és a szünet után nagy lendülettel kezdett bele a folytatásba a Puskás Akadémia, amely öt perc elteltével meg is szerezte a vezetést. Az előny birtokában a hazaiak átadták a kezdeményezés lehetőségét az Újpestnek, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a felcsúti kapuban Markek Tamás bravúros védésekkel akadályozta meg, hogy a lila-fehérek egyenlítsenek. Az utolsó percek eseménydúsan teltek, előbb ugyanis a ráadás első percében a hazaiak, majd az utolsó pillanatban a vendégek rúghattak tizenegyest, utóbbit hosszas videobírózás után ítélte meg a játékvezető. A büntetők közül mindkettőt értékesítették, így a három pont a felcsútiaknál maradt. A felcsúti együttes így már hat bajnoki meccs óta veretlen és sorozatban öt győzelemnél jár, míg a fővárosi lila-fehérek három veretlenül megvívott összecsapás után kaptak ki ismét a bajnokságban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS