OTP Bank Liga: A sereghajtóhoz látogat a listavezető

2017. október. 13., 19:46   |    

OTP Bank Liga: A sereghajtóhoz látogat a listavezető

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 12. fordulóját, mely egyben a 2017–2018-as idény második körének első fordulója. A listavezető Videoton FC Balmazújvárosban, a második helyen álló Ferencváros Felcsúton, a Puskás Akadémiánál vendégeskedik. A DVTK-Vasas és a Puskás Akadémia-Ferencváros mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti, a kora délutáni mérkőzések második félidejéről 16.30-17.30 között körkapcsolásos közvetítést sugároz a Kossuth Rádió.

SWIETELSKY HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD
(Sopron, 15.30)
A Haladás az összes eddigi pontját pályaválasztóként szerezte, legutóbb a Mezőkövesd ellen döntetlent ért el, az volt az első „iksze” a szezonban. A 2017-es őszi idényben minden páratlan sorszámú hazai meccsén győzött eddig, s most is ilyen következik. Az új edzővel, Pacsi Bálinttal még veretlen Sopronban. A Bp. Honvéd a vártnál kevesebb ponttal zárta az első harmadot, de nincsen jelentős lemaradásban tavalyi önmagához képest. Idegenben a legutóbbi két meccsén döntetlent játszott, az OTP Bank Ligában augusztus 19. óta (!) nyeretlen. Legutóbb április végén játszott Sopronban, akkor 1-0-ra győzött Eppel Márton a 88. percben szerzett góljával.

DIÓSGYŐRI VTK–VASAS FC
(Debrecen, 15.30)
A DVTK az elmúlt hetekben a mezőny legrosszabb formában lévő csapata lett, egyedüliként nem szerzett pontot a legutóbbi négy fordulóban. Pályaválasztóként Debrecenben négy mérkőzést játszott eddig, csak a Mezőkövesdet gyűrte le, a 360 játékpercben nyolc pontot veszített. Ugyanakkor érdekes, hogy mind a négy találkozóján két-két gólt szerzett, igaz, a legutóbbi kettőn, hetet kapott. Ezeket el is veszítette. A Vasas a legutóbbi négy mecséből hármat megnyert, egyet elveszített, a negyedik helyen áll, de a vesztett pontokjat tekintve jobb, mint a most harmadik DVSC. A piros-kékek vendégként három vereség után nyertek ismét, a Bozsik Stadionban fölényesen, 4-1-re megverték a Honvédot. A Vasas 2009 óta nem nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzést a Diósgyőr vendégeként. 

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–VIDEOTON FC
(Balmazújváros, 15.30)
Horváth Ferenc csapata a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, egyetlen győzelmét augusztus 5-én, a Diósgyőr ellen érte el. A hazai mérlege egy győzelem, négy vereség, csak a DVTK és a Ferencváros ellen szerzett eddig gólt, igaz, e két találkozón összesen hatot. Eddigi legnagyobb bravúrja a Videoton elleni idegenbeli pontszerzés volt Felcsúton, az első fordulóban. Érdekes, hogy a kapott gólokat tekintve a mezőny első felébe tartozna a Balmazújváros – magyarul hat rivális is több gólt kapott nála. A Videoton ugyan nyert a legutóbbi fordulóban a Diósgyőr elleni, debreceni találkozón, de az előző hetekben közel sem volt olyan meggyőző a játéka, mint korábban. Danko Lazovics még ezen a mérkőzésen is hiányzik majd a csapatból. A fehérváriak a Vasas elleni vereségtől eltekintve minden idegenbeli bajnoki meccsüket megnyerték a szezonban. 

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Szusza Ferenc Stadion, 15.30)
A lila-fehérek öt bajnoki mérkőzést játszottak eddig otthon az idényben, azok közül egyen, a Vasas ellenin győztek. Nebojsa Vignjeviccsel a 63 hazai bajnokijából csak 23-t, 2016 nyara óta a huszonkettőből csak ötöt nyertek meg. A Paks ellen a legutóbbi tizenegy (!), pályaválasztóként játszott mérkőzésből csak egyet, a tavaly júliusit sikerült megnyerni. Csertői Aurél együttese kifejezetten jó formában volt a bajnoki szünet előtt, a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett, több mint egy hónapja veretlen. Idegenben a legutóbbi két mérkőzését, összesen hat gólt elérve, megnyerte. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC
(Mezőkövesd, 15.30)
Az első forduló egyik nagy meglepetése a Mezőkövesd debreceni diadala volt. A következő fordulóban még győzött Radványi Miklós együttese, de azóta nyeretlen. Pályaválasztóként csupán négy pontot gyűjtött eddig, három gólt szerzett. A DVSC hat forduló óta veretlen, legutóbb Újpesten döntetlennel zárta le öt meccsből álló győzelmi sorozatát. Vendégként az első három meccsén egy, a második hármon hét pontot szerzett. A Loki 2016. augusztus 7-én, Herczeg András irányításával 1-0-ra nyert Mezőkövesden, de azóta három mérkőzésen is nyeretlen maradt a borsodiakkal szemben. 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)
Pintér Attila az első fordulóban döntetlent ért el újonc csapatával egykori klubja ellen a Groupama Arénában. Ennek ellenére nem sikerült jól a rajt, majd aztán egy négyes nyerőszéria a középmezőny elejére vitte fel a felcsútiakat. A legutóbbi két fordulóban ellenben pont nélkül maradt a Puskás Akadémia, amelynek a következő hetekben csak nehéz mérkőzései következnek. Hazai pályán öt mérkőzésből két győzelem, három vereség a mérleg, a tabellán előrébb álló csapat ellen még nem tudott nyerni. A Ferencváros jó formában van, a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot szerezve már a Videoton sarkában jár. A legtöbb gólt szerezte. Idegenben az első három mérkőzésén nyeretlen maradt, a legutóbbi kettőn, a Honvéd és a Balmazújváros ellen is győzött, egyaránt három-három gólt ért el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS