Peter Stöger: Nem adhatunk esélyt az ellenfélnek

2021. július. 26., 18:28   |    

Peter Stöger: Nem adhatunk esélyt az ellenfélnek
Fotó: MTI

Kedden Litvániában folytatja szereplését a BL-selejtezőben a Ferencváros. A magyar bajnok vezetőedzője szerint a 2-0-s hazai győzelem ellenére még semmi nem lefutott, idegenben végig szervezetten kell futballoznia csapatának a sikerhez.

A magyar bajnok a BL-selejtező 1. fordulójában magabiztosan érvényre juttatta a papírformát, és 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a koszovói Prishtina együttesét. Következő ellenfele ugyancsak kettős győzelemmel lépett tovább, otthon 3-1-re, idegenben 2-1-re nyert az ír Linfield ellen.

A litván Zalgiris Vilnius elleni párharc első mérkőzésén kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros: Uzuni (25.) és Nguen (39.) már az első félidőben eldöntötte a találkozót (2–0). A visszavágót kedden, magyar idő szerint 19.00-tól rendezik.

Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros

Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros

A zöld-fehérek Uzuni és Tokmac góljaival 2-0-ra legyőzték a litván bajnok Zalgiris Vilniust a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, a Groupama Arénában.

Tovább

A Fradi hétfőn utazott Litvániába, ahol a csapat hivatalos sajtótájékoztatóját is megtartotta este:

Szerintem kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, jól játszottunk az első mérkőzésen. Talán egy-két góllal szerezhettünk volna többet, hogy még jobb pozícióban legyünk. Komolyan kell vennünk a keddi mérkőzést, hiszen még semmi nem lefutott. Sok jó dolgot láttam az első mérkőzésen, nem tudnék kiemelni negatívumot. A felkészülés során megfelelő hangsúlyt helyeztünk a pontrúgásokra, hiszen ez jó lehetőséget adhat a gólszerzésre. Kedden az első pillanattól kezdve rendezetten kell játszanunk, nem szabad esélyt adnunk az ellenfélnek a kontrákra. Úgy gondolom, hogy jó eséllyel indulunk a továbbjutást illetően. Támadójátékra törekszünk, de megfelelő hangsúlyt kell helyeznünk a védekezésre is. Ha a keddi meccset is sikerrel vesszük, az azt jelenti, hogy sikerült előrelépnünk – nyilatkozta Peter Stöger a találkozó előtt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS