Sorozatban hetedik győzelméért játszik a DVTK

2013. október. 19., 11:39   |    

Sorozatban hetedik győzelméért játszik a DVTK

Öt mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában. Először játszik az élvonalban a Videoton és a Puskás Akadémia. A forduló nagy kérdése: folytatódik-e Pakson is a DVTK nagy sorozata?

VIDEOTON FC-PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Október 19., szombat, 14.00)

A két Fejér megyei csapat találkozóján mindkét együttes otthon érezheti magát, hiszen ősszel az akadémisták is a Sóstói stadionban játsszák hazai mérkőzéseiket. Mindkét gárda jó formában van, a Vidi mind a hat eddigi hazai találkozóját megnyerte, a sárga-kékek győztek a legutóbbi két találkozójukon. José Gomes együttese 270 perce nem kapott bajnoki gólt pályaválasztóként. Amióta a portugál irányítja a csapatot, a Videoton minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. A Vidi a legutóbbi három bajnokiján sorrendben egy, két, három gólt ért el. Mind a két csapat keretében vannak, korábban a mostani ellenfélnél szerepelt játékosok, de a felcsútiaknál közülük többek játéka kérdéses.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC-MTK BUDAPEST
(Október 19., szombat, 16.00)

A legutóbbi öt mérkőzéséből mindkét csapat csak egyet nyert meg. Az MTK ebben a szakaszban egy ponttal többet gyűjtött, de ez aligha vigasztalja a híveit. A szenzációs rajtot vett Pápa a válogatott mérkőzések miatt szünetben a Gyirmóttal vívott Ligakupa-mérkőzéseket, egyet megnyert, egyen döntetlent játszott. A bajnokságban hazai pályán augusztus 10. óta nyeretlen. Az MTK sem remekelt a Ligakupában, sőt két meccsen csak egy pontot gyűjtött a Várda ellen. A bajnokságban tavaly novemberben, Debrecenben győzött legutóbb valóban hazai pályán szereplő ellenféllel szemben. (Tavasszal Vácon nyert az Eger ellen.) Az MTK a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte, a legutóbbi hármat kivétel nélkül 2-0-ra nyerte a Pápa ellen.

KTE-PHOENIX MECANO-DEBRECENI VSC-TEVA
(Október 19., szombat, 16.00)

A DVSC előkelő helyen áll a tabellán, de nem az idegenbeli mérlegének köszönhetően. A Loki vendégként egyszer döntetlent játszott, kétszer kikapott az OTP Bank Liga 2013-2014-es idényében. A csapat a Ligakupában kétszer nyert a Balmazújváros ellen. A KTE a hét közben a Ligakupában nagy pofont kapott Szolnokon. A csapat a bajnokságban a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg, de azt a 10. fordulóban, a bajnok Győri ETO ellen. Hazai pályán ötből két bajnokit nyert meg eddig az idényben. 2011 augusztusában nyert legutóbb bajnoki meccset a Loki Kecskeméten.

MVM PAKS-DIÓSGYŐRI VTK
(Október 19., szombat, 18.00)

A DVTK mostani nagy menetelését az az edző vezényli, aki az előző tavasszal még a Paksot irányította. Tomiszlav Sziviccsel a diósgyőriek a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon 18 pontot szereztek, s még gólt sem kaptak. (Igaz, a Ligakupában meglepetésre megbotlottak a Vasas ellen.) A Paks hazai pályán háromszor nyert, kétszer döntetlenül játszott, mindegyik meccsén lőtt gólt, így aztán valamelyik csapat jó sorozata csorbulni fog a találkozó után. A Paks a legutóbbi három fordulóban nem nyert. A DVTK még soha nem nyert élvonalbeli bajnokit Pakson. Simon Attila, a paksiak gólgyárosa korábban játszott a DVTK-ban is. A paksi edző, Horváth Ferenc is játszott a Diósgyőrben.

BUDAPEST HONVÉD-PMFC-MATIAS
(Október 19., szombat, 20.00)

Ha hazai pályán a mostani idényben a Honvéd gólt szerzett, megnyerte a meccset, ha kapott, akkor pont nélkül maradt. A kispestiek a legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket megnyerték. A PMFC szakaszokban szerepel jól, vagy rosszul. Négy nyeretlen meccs után háromszor győzött, ám azóta három bajnoki ismét nyeretlen maradt. A csapat vendégként a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot gyűjtött.

A további program

Vasárnap
Újpest-Győri ETO, vasárnap 16.30
Kaposvári Rákóczi-Ferencváros, vasárnap 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS