Strandlabdarúgás: kétszer is megszorítottuk a portugálokat

2015. május. 07., 14:37   |    

Strandlabdarúgás: kétszer is megszorítottuk a portugálokat

Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését is az Európai Olimpiai Játékokra készülő, az elmúlt napokban Portugáliában edzőtáborozó magyar strandlabdarúgó-válogatott. Az ellenfél ezúttal is a Portugália legjobbjaiból álló, világranglista 5. helyét elfoglaló válogatott volt, amely komoly erőfeszítések árán 5-3-ra győzött.

Az első harmad után 3-2-re vezettek a házigazdák, a második játékrészt 1-1-re hozta a két csapat, míg a záró szakaszban már csak egy portugál találat esett, így alakult ki az 5-3-as végeredmény. A magyar válogatott mindvégig egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, és jobb helyzetkihasználással akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Mint arról korábban beszámoltunk a magyar csapat az első mérkőzésén – melyet a szervezők a tragikusan fiatalon elhunyt egykori magyar válogatott labdarúgó, Fehér Miklós emlékének ajánlottak – 8-1-re legyőzte a Benfica együttesét, míg a második találkozón 4-2-es vereséget szenvedett a világ legjobbjai között jegyzett portugál válogatottal szemben.

Weisz Tamás szövetségi edző a két szoros vereség ellenére elégedetten értékelt a mérkőzés után:

- Ma is jól teljesített a csapatom, megszorongattuk a portugálokat, de a játékosok mozgásán érezhető volt a fáradtság. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, akár meglepetést is okozhattunk volna - fogalmazott Weisz Tamás. - Ezzel együtt is elégedett vagyok, nagyon hasznos volt a portugáliai edzőtábor, tovább tudtuk folytatni azt a komoly munkát, amit odahaza megkezdtünk. Jó erőfelmérő volt ez a néhány nap. A srácok mozgásán ugyan még érződött, hogy a munka kellős közepén vagyunk, de ez teljességgel érthető, hiszen a játékosaim a tréningeken korábban soha nem tapasztalt fizikai erőpróbának vannak kitéve, nemzetközi szintű terhelést kapnak. Ez az oka annak, hogy a mérkőzések vége felé hiányzott a frissesség, de az erőnléti fejlődés mellett, mind taktikailag, mind technikailag sokat léptünk előre. Az itt lejátszott három mérkőzés tapasztalatai azt mutatják, hogy jó úton járunk. A munka mennyiségét már nem nagyon tudjuk fokozni, a minőségében még lehetnek tartalékaink a hátralévő időben. Hiszek abban, hogy a befektetett energia, a fegyelmezett és tervszerű munka meghozza majd a gyümölcsét és jó eredményre leszünk képesek Bakuban a világ legjobb csapatai ellen is. Mert azt egy pillanatig sem tévesztjük szem elől, hogy nem a felkészülési mérkőzései eredményei a fontosak, hanem a bakui Európai Olimpiai Játékokon esedékes meccsek eredményei.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS